Diari Més

200.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, omplen la Gran Via de Barcelona sota el lema «l'autodeterminació no és delicte»

Els manifestants es dirigeixen cap a la plaça de la Universitat, on es faran els parlaments

Un grup de manifestants sostenen cartells que diuen 'L'autodeterminació no és delicte' a la manifestació contra el judici de l'1-O a Barcelona.

Milers de persones omplen la Gran Via de Barcelona sota el lema «l'autodeterminació no és delicte»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Milers de persones omplen la Gran Via de Barcelona sota el lema 'L'autodeterminació no és delicte' per protestar contra el judici de l'1-O que va començar dimarts. La capçalera de la manifestació, convocada per partits i entitats sobiranistes, ha sortit de la plaça d'Espanya uns minuts després de les cinc de la tarda en direcció a la plaça de la Universitat, on s'ha instal·lat un escenari en el qual es faran els parlaments. L'objectiu dels organitzadors és omplir aquest tram de l'artèria de la capital catalana en la primera gran manifestació unitària des de l'inici del judici de l'1-O.

A la capçalera de la manifestació, el president de la Generalitat, Quim Torra, i el president del Parlament, Roger Torrent, han estat acompanyats per consellers del Govern i representants de JxCat, ERC, CUP i En Comú Podem. També hi han estat presents la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, i el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri.

Entre càntics que reclamen 'Llibertat presos polítics' i pancartes en defensa del dret d'autodeterminació, els manifestants han avançat lentament per la Gran Via. Alguns dels manifestants també han portat imatges dels líders independentistes jutjats al Tribunal Suprem, així com d'aquells que són a l'estranger. Segons dades aportades per la Guàrdia Urbana, el total de manifestants seria de 200.000 persones tot i que les entitats organitzadores ho xifren en 500.000.

Imatge captada en alçada de la manifestació amb el lema 'L'autodeterminació no és delicte!' a Barcelona.

Milers de persones omplen la Gran Via de Barcelona sota el lema «l'autodeterminació no és delicte»ACN

tracking