Diari Més

ANC i Òmnium fan una crida a fer del judici de l'1-O un «bumerang contra l'Estat» i a «no normalitzar la repressió»

Mauri demana a Sánchez que sigui «valent» i insti l'Advocacia de l'Estat a «retirar les mentides» contra els líders independentistes

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, als parlaments de la manifestació pel dret a l'autodeterminació i contra el judici de l'1-O a Barcelona.

ANC i Òmnium fan una crida a fer del judici de l'1-O un «bumerang contra l'Estat» i a «no normalitzar la repressió»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ANC i Òmnium Cultural han fet una crida aquest dissabte durant la manifestació a Barcelona a fer del judici de l'1-O un «bumerang contra l'Estat» i a «no normalitzar la repressió». La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha titllat el judici de l'1-O de «vergonyós» i ha apuntat que no «hauria d'haver existit si l'Estat fos una democràcia». «L'hem de convertir en una oportunitat», ha insistit. Al seu torn, el vicepresident d'Òmnium, Marcel Mauri, ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que sigui «valent» i insti l'Advocacia de l'Estat a «retirar les mentides» contra els líders independentistes jutjats al Tribunal Suprem.

Durant els parlaments que han conclòs la mobilització, Mauri ha dit que el judici de l'1-O és un «judici contra la democràcia» i ha fet una crida als «demòcrates espanyols a no cedir davant l'extrema dreta» perquè els «intolerants no s'apoderin de la política». El vicepresident d'Òmnium ha subratllat que el dret d'autodeterminació és un «dret i no un delicte», en referència al lema de la manifestació.

Per la seva banda, la presidenta de l'ANC ha fet una crida a sumar-se a la vaga del 21-F convocada per la Intersindical-CSC i a la manifestació del 16 de març a Madrid. «Hem de convertir el judici en una eina», ha dit Paluzie, que ha convidat a «fer la República catalana des de la moral de victòria».

tracking