Diari Més

L'advocacia de l'Estat: «És un judici penal amb totes les garanties i no mereix cap altra qualificació»

Seoane excusa les declaracions de la responsable d'Espanya Global que es referia a «condemnats» perquè parlava en anglès

La cap del departament penal de l'Advocacia de l'Estat, Rosa María Seoane, durant la primera jornada del judici.

L'advocacia de l'Estat: «És un judici penal amb totes les garanties i no mereix cap altra qualificació»EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de penal de l'Advocacia de l'Estat, Rosa María Seoane, s'ha oposat a les al·legacions fetes per les defenses sobre vulneracions de drets fonamentals i ha apuntat que el judici es fa amb «totes les garanties». «És un judici penal amb totes les garanties i no mereix cap altra qualificació», ha manifestat, sostenint que el que es jutja són «fets que encaixen en el suposat de diferents delictes». Seoane també ha defensat la secretària d'Estat responsable de la campanya Espanya Global, Irene Lozano, que va parlar de «condemnats». Unes declaracions que, segons les defenses, vulneren el dret a presumpció innocència. Segons Seoane, com que parlava en anglès a la CNN i no és la llengua materna es va «contextualitzar». Per explicar-ho, ho ha comparat amb les queixes dels advocats per la traducció al català.

L'advocacia de l'Estat –que depèn directament del Ministeri de Justícia- acusa per malversació a tots els membres del Govern i, només als empresonats, de sedició. A diferència de Vox i la fiscalia, no planteja acusacions per rebel·lió. De fet, l'advocacia de l'Estat va rellevar el cap de penal Edmundo Bal que sí apostava per acusar per rebel·lió.

La cap de penal, Rosa María Seoane, ha estat l'encarregada de la intervenció i ha rebatut els arguments de les defenses que van al·legar vulneracions de drets fonamentals. «És una visió lluny de la realitat, estem aquí perquè s'han produït uns fets que son subsumibles a uns delictes», ha plantejat. I ha afegit que el judici s'està fent amb «totes les garanties». «És un judici penal amb totes les garanties i no mereix cap altra qualificació», ha dit.

A més, ha afegit que s'està donant compliment «a tot el que preveu l'ordenament jurídic». També ha criticat la petició d'algunes defenses (com la de Cuixart) que retreien a l'advocacia que es personés per un suposat delicte de malversació i hagi acabat acusant també per sedició.

Sobres les declaracions de la secretària d'Estat Irene Lozano, ha dit que s'han tret de context i l'ha excusat per parlar en anglès. «Ens trobem amb una manifestació feta en una llengua no materna en la que la persona que l'usa pot tenir espontaneïtat però no l'usa amb tota la propietat», ha assegurat.

tracking