Diari Més

Alejandro Fernández demana a Torra que «accepti» que està «sotmès» a l'estructura central de l'Estat

El president del PPC diu que seria «inacceptable» per ell aparèixer amb banderes preconstitucionals en la manifestació de Madrid

El candidat del PP per Lleida, Xavi Palau i el president del PP a Catalunya, Alejandro Fernández en la presentació de Palau a Lleida.

Alejandro Fernández demana a Torra que «accepti» que està «sotmès» a l'estructura central de l'EstatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PPC, Alejandro Fernández, ha exigit al president Quim Torra que «accepti» estar sotmès a l'estructura general de l'estat. Fernández diu que Torra és el màxim responsable de l'administració general de l'estat a Catalunya i apunta que «haurà d'acceptar-la» perquè no li quedarà cap «altre remei». Quant a la manifestació d'aquest diumenge a Madrid, Fernández diu que seria «inacceptable» aparèixer amb banderes preconstitucionals o símbols feixistes. En aquest sentit ha dit que se sentiria «profundament incòmode» i està convençut que la manifestació serà «cívica» i de caire «patriòtic constitucional». El president del PP a Catalunya ha fet aquestes declaracions aquest dissabte en la presentació del candidat per Lleida a la Paeria, Xavi Palau.

En relació al diàleg entre el PSOE i el govern català, Fernández ha dit que no es parla de temes «normals» en una negociació pressupostaria, sinó d'una figura de tipus «propagandístic» que «pretén» traslladar a l'opinió pública internacional que «aquí estem en un conflicte com el de Palestina i Israel» i que la negociació seria entre «dos estats» quan «no és així».

Preguntat per si el Partit Popular estaria disposat a negociar uns pressupostos amb el govern del PSOE, Fernández ha dit que per aprovar un pressupost s'ha de presentar alguna cosa «sobre la que negociar» i afegeix que no creu estar «en aquest cas».

Fernández també ha parlat de la carta que l'alcaldessa Ada Colau ha enviat als líders europeus en relació al judici de l'1-0 i ha animat als votants barcelonins que optin pel candidat del PP a Barcelona Josep Bou i ha titllat Colau d'«equidistant» en algunes ocasions, i de donar «suport explícit» en d'altres.

tracking