Diari Més

Successos

Una persona morta i diversos ferits en una col·lisió entre dos trens a Castellgalí

Un problema de senyalització a la via ha estat el causant de l'accident

Estat en que ha quedat un dels trens després del xoc.

Xoquen dos trens de la línia R4 entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa@lusberth

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una persona ha mort en el xoc frontal de dos trens a Castellgalí, entre Sant Vicenç de Castellet i Manresa. En l'accidenttambé hi ha hagut 3 ferits greus, 16 persones amb lesions de gravetat menor i almenys 76 persones lleus. La víctima mortalés la conductora d'un dels combois, segons ha pogut saber l'ACN. Segons Renfe, entre els dos combois viatjaven 300 persones. També han indicat que un dels trens sortia de l'estació de Sant Vicenç de Castellet i l'altre hi arribava. Els serveis d'emergència estan evacuant els viatgers i Renfe ha posat autobusos per poder-los dur fins a Manresa.

Unproblema de senyalitzacióa la via hauria estat el causant del xoc frontal entredos trensaCastellgalí, segons ha apuntat el conseller deTerritoriiSostenibilitat,Damià Calvet.

Protecció Civil ha activat el pla d'emergències Ferrocat, i Renfe ha tallat la circulació de la línia. Una cinquantena de passatgers il·lesos ja han estat traslladats a Manresa. D'altra banda, el Centre d'Atenció als Familiars s'ha establert a l'Ajuntament de Castellgalí.

Els consellers d'Interior, Miquel Buch, i de Salut, Alba Vergés, han anunciat que s'adreçaran fins a l'indret.

Cal recordar que el 20 de novembre una altra persona va morir en un xoc entre dos trens a Vacarisses. Com aleshores, ara també un dels dos trens ha descarrilat.

tracking