Diari Més

Josep Ramon Bosch creu que tornar a aplicar el 155 seria «un dels majors errors que podria cometre l'estat espanyol»

El president de SCC subratlla que la Generalitat s'ajusta a la legalitat en complir «fil per randa» la Constitució

El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, en una roda de premsa del mes de gener.

Josep Ramon Bosch creu que tornar a aplicar el 155 seria «un dels majors errors que podria cometre l'estat espanyol»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Societat Civil Catalana, Josep Ramon Bosch, ha assegurat aquest dissabte que tornar a aplicar el 155 a Catalunya seria «un dels majors errors que podria cometre l'estat espanyol». En una entrevista al programa 'Converses' de la COPE, que ha matisat que eren opinions a títol personal, ha destacat que «sense un relat», sense una «capacitat de seduir els catalanoparlants» i per «treure'n rèdit electoral» seria «llençar més benzina al foc». Bosch ha opinat que aplicar l'article constitucional, coincidint amb el judici de l'1-O, «seria un escàndol internacional que no seria fàcil d'explicar». «No hi ha capacitat per part de l'estat de gestionar administrativament els recursos catalans», ha sentenciat. També ha admès que no es produeix una «ruptura de la legalitat» perquè la Generalitat compleix «fil per randa» la Constitució.

D'altra banda ha criticat que l'existència de llaços grocs en ciutats i pobles «és insultant per la majoria de catalans». «La presència d'una bandera estranya com és la vergonyosa estrella dins la senyera és un insult a molts catalans i espanyols», ha afirmat. «És pornografia la presència que hi ha a l'espai públic. Entenc que molta gent utilitzi els seus mitjans per retirar simbologia», ha apuntat.

En aquest sentit, ha criticat que dirigents locals d'ERC actuïn de forma «irresponsable» i es dediquin a «incendiar». Així ha carregat contra el líder d'ERC, Oriol Junqueras, a qui ha acusat de ser «supremacista i racista» per textos que ha escrit en el passat sobre la suposada ètnia catalana. De fet, ha considerat que en la darrera conferència que ha ofert, que ha titllat l'holograma de «lamentable» i «patètic», demostra que «és un líder que busca el supremacisme d'una part dels catalans per aconseguir la segregació». «Vol conduir a Catalunya a un escenari com Kosovo o Iugoslàvia», ha alertat el president de SCC.

Pel que fa al judici de l'1-O ha dit que serà «just» i «basat en proves» perquè el magistrat Manuel Marchena «disposa d'un expedient excepcional» i amb reconeixement internacional. També ha criticat que TV3 «segueixi parlant dia i nit de les presons, dels presos polítics o de l'Estat antidemocràtic».

tracking