Diari Més

Rull va sortir dissabte de Lledoners per veure el seu fill a l'hospital

Va consultar-ho a un jutge de Manresa que va recordar a Serveis Penitenciaris que pot concedir permisos extraordinaris d'urgència

Primer pla del diputat electe de Junts per Catalunya Josep Rull atenent els mitjans a Cambrils.

Rull: «No proposarem investir cap altre candidat que no sigui Puigdemont»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Josep Rull va sortir dissabte de la presó de Lledoners per veure el seu fill petit a l'hospital amb un permís extraordinari d'urgència. El nen va caure a terra i va patir una forta commoció al cap durant un vis a vis familiar amb el seu pare dissabte al matí. Va perdre el coneixement i els serveis mèdics el van evacuar d'urgència amb ambulància. Serveis Penitenciaris va consultar el jutjat de guàrdia de Manresa, que va recordar que el reglament penitenciari preveu la concessió de permisos extraordinaris d'urgència per part de l'administració competent. En tot cas no es va pronunciar sobre el permís argumentant que li corresponia fer-ho al Suprem. Amb aquesta resposta, Rull va ser traslladat sota custòdia policial a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa.

La resolució judicial en resposta a la petició dels Serveis Penitenciaris va arribar a les 17 hores de dissabte. Rull va sortir amb permís extraordinari sota custòdia policial a les 17.18 i va reingressar a les 19.20 hores.

En despertar-se, el nen va passar unes hores desorientat, sense reconèixer els seus familiars, però finalment els metges li van donar l'alta i va poder passar la nit de Reis a casa. La informació l'ha avançada parcialment El Español.

Fonts del Suprem també han confirmat que Rull va sortir de permís durant unes hores i apunten que la sala ho estudiarà.

El jutjat de Manresa diu que no és competent

En la seva interlocutòria, el jutjat d'instrucció número 4 de Manresa apunta que no és competent per pronunciar-se sobre el permís de Rull, i cita l'article 161.4 del reglament penitenciari, que remarca que l'autorització ha de venir de l'autoritat judicial que estigui a càrrec de l'intern. El jutge constata que qui s'hi hauria de pronunciar és el Tribunal Suprem. Ara bé, aquest article té un altre apartat que el jutge també esmenta i que estableix que, «en els supòsits d'urgència, el permís extraordinari podrà ser autoritzat pel director de l'establiment prèvia consulta al centre directiu».

La fiscalia es va pronunciar a favor que el jutge autoritzés el permís a Rull, però la interlocutòria no ho comparteix i insisteix que hauria de ser el Suprem qui es pronunciés al respecte.

El jutjat va rebre el fax de la presó de Lledoners a les 14.20 hores demanant un permís per a Rull degut a una «greu malaltia» del seu fill.

tracking