Diari Més

Els diputats presos i Puigdemont denunciaran a l'ONU la «vulneració» dels seus drets polítics

JxCat, ERC i la CUP faran una roda de premsa conjunta dijous a Ginebra per explicar la demanda a les Nacions Unides

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, a les escales del Parlament mentre s'adrecen als alcades independentistes després de la proclamació de la República.

Els diputats presos i Puigdemont denunciaran a l'ONU la «vulneració» dels seus drets políticsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els diputats presos Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull i l'expresident Carles Puigdemont presentaran dijous a Ginebra una demanda conjunta davant del Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides per la «vulneració dels seus drets polítics com a membres del Parlament de Catalunya». L'expresident Puigdemont, la secretària general d'ERC Marta Rovira i la diputada de la CUP Maria Sirvent explicaran en una roda de premsa conjunta els objectius de la demanda, en un acte que fonts properes a les formacions han destacat que és una mostra «d'unitat» i de suport de «tot el moviment independentista» a la situació dels polítics suspesos pel jutge Llarena.

Per explicar la demanda a l'ONU, l'acte de Ginebra també comptarà amb la presència de l'advocat Nico Krisch. A més, viatjaran a Suïssa la portaveu del grup parlamentari republicà, Anna Caula, el portaveu de JxCat, Albert Batet i Ernest Benach en representació dels expresidents del Parlament de Catalunya.

Demandes a les Nacions Unides

La demanda que es presentarà dijous és una nova iniciativa que arriba després de diverses demandes similars presentades individualment per l'expresident Puigdemont o el diputat de JxCat Jordi Sànchez per vulneració dels seus drets polítics per quan no se'ls va permetre optar a la investidura. En el cas de Sànchez, el comitè de Drets Humans va dictar unes mesures cautelars reclamant que es respectessin els seus drets polítics.

A més, el mes de juliol, els exconsellers Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn i Dolors Bassa van denunciar el seu empresonament preventiu al grup de Treball de Detencions Arbitràries de l'ONU, afegint-se a una demanda similar que ja havien fet, també, l'exvicepresident Oriol Junqueras, el diputat Jordi Sànchez i el president d'Òmnium Jordi Cuixart.

tracking