Diari Més

Zapatero sosté que els independentistes «no són colpistes» i anima a Sánchez a seguir amb el diàleg

L’expresident veu «preocupant» la via eslovena de Torra però sosté que Puigdemont i Junqueras són els que «dirigeixen la política a Catalunya»

José Luis Rodríguez Zapatero.

José Luis Rodríguez Zapatero, voluntari d'honor dels Jocs Mediterranis 2018ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, considera que els líders independentistes «no són colpistes», assegura que «han fet un viatge a enlloc i que han sobrepassat els límits del que pot ser la política». En una entrevista a ‘El Mundo’, l’expresident creu que Pedro Sánchez ha de fer «un gran esforç de diàleg» i sosté que fins ara «gairebé no n’hi ha hagut». Veu «preocupant» la via eslovena que proposa Torra però assegura que l’actual president català no dirigeix la política a Catalunya sinó que ho fan Junqueras i Puigdemont i que tots dos saben que no hi haurà independència perquè «el reconeixement internacional és nul».

Zapatero insisteix que l’aplicació de l’article 155 que reclamen Ciutadans i PP no arreglarà res perquè «hi ha un problema de fons» i defensa que «els problemes polítics només s’arreglen dialogant».

L’expresident rebutja el qualificatiu de colpistes pels dirigents independentistes. Sosté que es van equivocar i que «van sobrepassar els límits del que pot ser la política». Amb tot, diu que «no se’ls pot excloure del concurs democràtic» i defensa que la solució no vindrà del codi penal sinó de la política.

A més, assegura que el president de la Generalitat Quim Torra no dirigeix la política a Catalunya, sinó que ho fan Oriol Junqueras i Carles Puigdemont i que tots dos saben que no hi haurà independència perquè no hi ha reconeixement internacional.

tracking