Diari Més

Política

El govern de Sánchez demana formalment una reunió entre presidents coincidint amb el Consell de Ministres a Barcelona

La vicepresidenta ha enviat una carta a Aragonès en què també demana col·laboració en l'organització del 21 de desembre

El president espanyol, Pedro Sánchez.

Sánchez impulsarà una reforma de la Constitució per posar punt i final als aforamentsTània Tàpia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern de Pedro Sánchez ha demanat formalment una reunió entre presidents coincidint amb la reunió del Consell de Ministres el pròxim 21 de desembre a Barcelona. Ho ha fet a través d'una carta de la vicepresidenta, Carmen Clavo, dirigida al seu homòleg de la Generalitat, Pere Aragonès, en què demana col·laboració en l'organització i desenvolupament del 21-D i afegeix que, «com és habitual en situacions semblants», seria convenien que els dos presidents mantinguessin una trobada «per reprendre el camí del diàleg constructiu». Calvo també ha enviat una carta a l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en què comunica formalment la reunió que es farà a la Llotja de Mar i li agraeix per endavant la col·laboració que presta sempre el consistori.

Calvo comença la carta comunicant oficialment que la reunió del Consell de Ministres del 21 de desembre se celebrarà a la Casa Llotja de Mar, com ja es va fer públic ahir dijous a través dels mitjans de comunicació. Segons la vicepresidenta, la intenció del seu executiu és «donar continuïtat a la iniciativa del govern espanyol d'apropar la seva feina a la realitat plural que constitueix el país».

Es tracta, segons defensa Calvo, d'una «gran oportunitat» per demostrar a la ciutadania el compromís del govern espanyol amb la «col·laboració i l'entesa» i «llançar un missatge nítid en favor de la convivència». «És per això que demanem al Govern la màxima col·laboració en les tasques organitzatives del vostre àmbit competencial vinculades a la preparació i desenvolupament de la reunió, els detalls dels quals sereu informats oportunament per la delegació del govern espanyol a Catalunya», afegeix la vicepresidenta.

En l'últim paràgraf de la carta, Calvo afirma que, «com és habitual en situacions semblants», seria «convenient» que els dos presidents poguessin mantenir una trobada per «reprendre el camí del diàleg constructiu que ha de fonamentar la relació entre els dos governs».

Fins ara, el Govern ha descartat una reunió protocol·lària entre presidents aprofitant la reunió del Consell de Ministres a Barcelona i reclama que sigui una trobada política amb continguts. De fet, l'executiu de Torra va proposar una cimera entre els governs, una opció que la Moncloa ha descartat.

tracking