Diari Més

Arrimadas: «Torra és un perill per la convivència i la democràcia en apel·lar a la violència i al conflicte civil»

La líder de Cs acusa el Govern de voler «convertir els Mossos en una policia política»

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, en roda de premsa a la seu del partit.

Arrimadas: «Torra és un perill per la convivència i la democràcia en apel·lar a la violència i al conflicte civil»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas, ha assegurat aquest diumenge que el president de la Generalitat, Quim Torra, i el Govern «són un perill per la convivència i la democràcia» en apel·lar a la «violència i a un conflicte civil». La cap de l'oposició ha fet aquestes declaracions després que Torra hagi animat a «fer com els eslovens» i «determinar-se i tirar endavant amb totes les conseqüències». Per això, Arrimadas ha tornat a instar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a enviar un requeriment previ a Torra per l'aplicació del 155. Amb tot, la formació taronja ha acusat el Govern de voler «purgar» els Mossos per convertir-los en una «policia política». De fet, Arrimadas ha subratllat que Torra «criminalitza» els policies mentre «protegeix els violents».

En aquest cas, ha reconegut que els Mossos «no són una policia de Torra ni del procés» sinó que són una policia «democràtica» que ha de garantir la neutralitat. Segons Arrimadas, Torra vol fer la «purga» a la cúpula de la policia catalana perquè «no li agrada que facin la seva feina» i «vol protegir els violents al carrer». En aquest sentit, Cs ha apostat per demanar la compareixença al Congrés del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per donar explicacions sobre el tall de l'AP-7, de les mesures que prendran de cara al futur i perquè expliqui el que faran amb la intenció de Torra de «voler purgar els Mossos».

Després de lamentar que «nens i gent gran» que volien anar «al metge, treballar o a descansar» s'han vist afectats pels talls dels CDR a l'AP-7 a l'Ampolla, Arrimadas ha lamentat la «impunitat» amb que actuen «els violents», en referència als CDR. També ha recordat que els «violents» estan anunciant un nou «caos» pel 21 de desembre coincidint amb la celebració del Consell de Ministres a Barcelona. «Sánchez segueix sense fer res. Segueix blanquejant el separatisme i pactant amb ells per seguir a la Moncloa», ha lamentat. «És una sensació d'abandonament enorme», ha lamentat. «Què més ha de passar», s'ha preguntat.

D'altra banda, la presidenta del grup parlamentari de Cs s'ha mostrat confiada que les negociacions entre Cs i PP portaran al candidat de la formació d'Albert Rivera a presidir la Junta d'Andalusia. Preguntada per un periodista sobre el dejuni iniciat per Torra, ha dit que «no li preocupa el que menja o deixi de menjar el president, sinó l'aposta per la via eslovena».

tracking