Diari Més

Cs acusa el Govern de voler fer una «purga» al cos de Mossos amb «criteris polítics»

La formació creu que Torra presenta el Consell per la República enlloc de dedicar-se dels problemes «reals» dels catalans

El diputat de Cs Nacho Martín Blanco aquest 8 de desembre de 2018.

Cs acusa el Govern de voler fer una «purga» al cos de Mossos amb «criteris polítics»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El diputat de Cs Nacho Martín Blanco ha acusat el Govern de voler fer una «purga» al cos dels Mossos d'Esquadra en funció de «criteris polítics».

En declaracions als mitjans aquest dissabte, el parlamentari ha constatat que el conseller d'Interior, Miquel Buch, «no està a l'altura» i ha lamentat que s'hagi «qüestionat» la tasca dels agents davant l'actitud «violenta» dels manifestants d'aquest dijous a Girona i Terrassa.

Per això, Martín Blanco ha dit que el seu grup demanarà la compareixença del titular d'Interior davant d'una situació «preocupant». Pel que fa a la posada en marxa del Consell per la República, han criticat que el president de la Generalitat, Quim Torra, el presenti a Brussel·les enlloc d'ocupar-se dels problemes «reals» dels catalans.

Així mateix, Nacho Martín Blanco ha relatat que els «comandos separatistes» no respecten el dret a la llibertat d'expressió i que van intentar evitar un acte legal. «Els Mossos han de treballar amb normalitat i sense que ningú els digui que han fet malament la seva feina sense tenir informació al respecte», ha dit el diputat.

«Han de treballar sense pressions», ha afegit. També ha apuntat que el Govern ha de garantir que cadascú pugui defensar les seva idees «amb normalitat». «I no defensar els radicals que intenten evitar els actes legals»; ha conclòs.

Pel que fa al tall de l'AP-7 a l'Ampolla per part de CDR, el diputat s'ha mostrat preocupat per la «falta de diligència política de Buch» i ha suggerit que la «falta d'actuació» té a veure en «no incomodar els CDR».

D'altra banda, de la presentació del Consell per la República a Brussel·les ha criticat que Torra vulgui crear una «república imaginària» que «oblida» els problemes «reals» dels catalans. «Què més ha de passar perquè Sánchez reaccioni», s'ha preguntat.

Paral·lelament, de les possibilitats de formar govern a Andalusia, Martín Blanco ha apostat per un govern liderat per Cs amb el suport del PP. «És la opció que millor representa els anhels de canvi que reclamen els andalusos», ha concretat.

tracking