Diari Més

Constitució

Fernández diu que qualsevol reforma passa pel «mateix consens, diàleg i acord» que fa 40 anys

El president del PPC diu que la Carta Magna «no és un problema» sinó «una solució» per a la «convivència»

Imatge d'arxiu del portaveu parlamentari del PPC i diputat per Tarragona, Alejandro Fernández.

cap de llista, Alejandro Fernández, PP, eleccions, Tarragona, candidat, diputat, 21-DACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del PP català, Alejandro Fernández, ha obert la porta a una reforma de la Constitució però només si hi hagués «el mateix consens, diàleg, acord i esperit del 78». En declaracions a la premsa en motiu del 40è aniversari de la Carta Magna, Fernández ha dit que seria «un profund error»que es promogués una reforma que «només representés una part»de la societat. «Les condicions estan clares. Una reforma sí, si fos necessària, però sempre des del consens», ha remarcat. Segons Fernández, la Constitució, «no és un problema», sinó una «solució» per aconseguir la «convivència». «Els catalans vam ser la comunitat autònoma espanyola que més va recolzar la Constitució, per alguna cosa serà», ha dit.

Fernández ha remarcat que els catalans que «van tenir l'oportunitat»de votar la Constitució del 78 van tenir «molt present»l'esperit de «consens». «No només ens vam donar d'un marc de convivència, sinó també d'unes regles per reformar la constitució», ha afegit el líder del PP català.

El president del PP ha fet aquestes declaracions abans de l'inici de la manifestació convocada per España i Catalans amb motiu del Dia de la Constitució.

tracking