Diari Més

Bots a Twitter van promoure «contingut violent» per influir en l'1-O

L'estudi l'han realitzat investigadors de la fundació Bruno Kessler i la Universitat del Sud de Califòrnia

Les urnes, al Institut Sant Pere i Sant Pau de Tarragona.

Comencen a arribar urnes per l'1-O a alguns col·legis electorals catalansJoan Antoni Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un estudi fet per investigadors de la fundació Bruno Kessler i l'Institut de Ciències de la Informació de la Universitat del Sud de Califòrnia conclou que bots a Twitter van promoure «contingut violent» per «exacerbar» usuaris independentistes l'1-O. «Durant el referèndum català del 2017 els bots van generar i promoure contingut violent destinat a independentistes, exacerbant el conflicte social en línia», asseguren els tres investigadors que signen l'estudi. Tot i que apunten que els bots detectats -un de cada 3- intentaven arribar tant a partidaris com detractors de la independència , destaquen que els que pretenien provocar reaccions de la banda independentista inspiraven missatges de «lluita, violència i vergonya cap al govern espanyol i la policia», sobretot amb l'ús d'etiquetes amb connotacions negatives.

Els autors de l'estudi afirmen que els resultats de l'anàlisi feta sobre el cas del referèndum de l'1-O obre «reptes» sobre com detectar i controlar aquest tipus de contingut a les xarxes. Per altra banda, també reflexionen sobre la incidència que poden tenir a la pràctica els missatges filtrats per bots. Així, adverteixen que les xarxes socials poden influenciar «profundament» la percepció de la realitat i afectar el comportament electoral dels usuaris.

L'estudi es basa en l'anàlisi de prop de 4 milions de tuits generats per gairebé un milió d'usuaris entre el 22 de setembre i el 3 d'octubre del 2017.

tracking