Diari Més

El CGPJ reclama més protecció per a Llarena i els jutges que exerceixen a Catalunya

L'organisme insta Fiscalia, Ministeri i Departament d'Interior a «perseguir» els autors de les pintades a la casa de Llarena a Sant Cugat

Imatge dels membres d'Arran pintant el portal del magistrat a Sant Cugat.

Imatge dels membres d'Arran pintant el portal del magistrat a Sant Cugat.Twitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La comissió permanent del Consell General de Poder Judicial (CGPJ) ha mostrat el seu «rebuig absolut» a les pintades que Arran, col·lectiu juvenil vinculat a la CUP, va fer aquest dimecres a la casa que el magistrat Pablo Llarena i la seva dona, Gema Espinosa, tenen a Sant Cugat del Vallès. L'organisme ha mostrat el seu rebuig a «tota conducta d'intimidació» que vagi contra els jutges que exerceixen a Catalunya i reclama a les autoritats competents en matèria de seguretat «mesures de protecció adequades i efectives» per a Llarena i la seva família, i per als jutges que presten servei a Catalunya. En un comunicat aprovat per unanimitat, insten la Fiscalia, el Ministeri d'Interior i el Departament d'Interior a «adoptar mesures per perseguir les persones i grups que han participats en aquests fets delictius».

La comissió permanent ha carregat contra un «grup organitzat d'emmascarats» que van «atacar» la casa de Llarena a Sant Cugat del Vallès «mentre un dels seus fills es trobava a l'interior», i ha assegurat que aquest «atac» també s'ha fet «contra tots i cadascun dels jutges i magistrats que presten servei a Catalunya».

A més, també ha mostrat el seu rebuig a «les expressions de suport a aquestes conductes criminals i a qui les estan animant». La comissió permanent també ha trasllat el seu suport i «compromís» als jutjats i magistrats que exerceixen a Catalunya i el seu «reconeixement més ferm i sincer per la tasca constant, callada i meritòria que presten dia a dia en benefici de la comunitat».

tracking