Diari Més

Puigdemont estaria «absolutament disposat» a ser el número 2 de Junqueras a les eleccions europees

L'expresident diu que una llista al Parlament Europeu que també inclogués la CUP tindria «un potencial invencible»

Carles Puigdemont.

Puigdemont, al govern espanyol: «Abandonin tota esperança de desmobilitzar el poble de Catalunya»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’expresident Carles Puigdemont ha assegurat aquest dimarts que «només» contempla presentar-se com a candidat a les eleccions europees del maig en una llista conjunta encapçalada pel líder d’ERC, Oriol Junqueras. «Jo no vull ser candidat a les europees, l’única opció seria anar de número 2 de Junqueras», ha assegurat Puigdemont, admetent que hi estaria «absolutament disposat». Així ho ha afirmat en una entrevista a ‘El Matí de Catalunya Ràdio’ des de Waterloo, en què ha insistit que si hi ha una llista conjunta el lideratge del republicà és «indiscutible».

«Si prediquem la idea de màxima unitat i esforç l’hem de practicar», ha afegit. En aquest sentit, tampoc no ha descartat que pogués anar de número 3 l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

«Per què no? Totes les veus posades a remar juntes tenen un potencial invencible», ha apuntat preguntat per aquesta opció.

Eleccions municipals a Barcelona

Encara sobre unes altres urnes, les municipals que també es faran al maig a Catalunya, Puigdemont ha indicat que l'estratègia a Barcelona ha de tenir com a objectiu que la llista més votada sigui una republicana i sobiranista. «Tenim temps per continuar remant per aconseguir ser la llista més votada en nom del compromís amb la República i el país i ser un bon projecte per posar Barcelona a les millors mans possibles», ha afegit.

En aquest sentit, ha parlat de noms com el de Neus Munté o Joaquim Forn per «sumar» en aquesta llista, tot i que no ha concretat qui podria integrar-la.

tracking