Diari Més

Sanitat

Convoquen vaga de facultatius a l'atenció primària de l'ICS durant cinc dies

El sindicat Metges de Catalunya reclama la disminució de les càrregues assistencials, la reposició de 920 professionals i recuperar poder adquisitiu

La dificultat de mantenir una plantilla estable en un territori rural perifèric i la previsió de jubilacions de facultatius en els pròxims mesos han posat en alerta els alcaldes i el Consell Comarcal.

Terra Alta, metgesFreepik

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Metges de Catalunya ha convocat una vaga de facultatius a l'atenció primària de l'Institut Català de la Salut (ICS) del 26 al 30 de novembre. El sindicat, majoritari entre el col·lectiu, reclama la disminució de càrregues assistencials, limitant-les a 28 visites diàries per consulta, la resposició de 920 professionals «perduts amb les retallades» i la recuperació del poder adquisitiu «arrabassat des del 2010» i que xifren en prop d'un 30%. També reivindiquen incrementar el pressupost sanitari destinat al nivell bàsic assistencial. Un total de 5.700 metges de 288 equips d'atenció primària estan cridats a secundar la vaga davant d'una situació que qualifiquen «d'extremament crítica».

tracking