Diari Més

Trànsit

Cap víctima mortal en el balanç de trànsit pel cap de setmana llarg de Tot Sants

El 77% dels vehicles previstos a l'operació retorn ja han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona

Retencions a l'AP-7 al seu pas per Tarragona per la marxa lenta dels transportistes l'11 d'octubre de 2018.

Cap víctima mortal en el balanç de trànsit pel cap de setmana llarg de Tot SantsACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de setmana llarg de Tot Sants ha acabat sense víctimes mortals a les carreteres, segons el balanç del Servei Català de Trànsit entre els dies 31 d'octubre i el 4 de novembre. Pel que fa a la mobilitat d’aquest cap de setmana llarg de Tots Sants, ha sigut complicada dins de la normalitat en operacions sortida i retorn d'aquestes característiques. Entre dimecres i dijous van sortir dels voltants de Barcelona 425.555 vehicles, una xifra que representa el 83,4% dels 510.000 vehicles inicialment previstos. A les vuit del vespre d’aquest diumenge havien retornat a l’àrea metropolitana de la capital 213.402 vehicles, el 77% dels 275.000 vehicles previstos fins a les dotze.

Si durant el divendres la pluja va complicar la circulació, dissabte va predominar la fluïdesa a la xarxa viària. D'altra banda, les aturades d'aquest diumenge han començat a produir-se a partir de les dotze del migdia i els eixos on hi ha hagut trams de retencions més rellevants han estat la C-16, amb 10 quilòmetres de cua de Guardiola de Berguedà a Cercs i dos quilòmetres a Urús en direcció al Túnel del Cadí; la C-55 amb 13 quilòmetres d'aturades a Manresa en sentit Barcelona; l'A-2 amb 14 quilòmetres entre Jorba i el Bruc, els 5 quilòmetres a l'AP-7 a Santa Margarida i els Monjos i els 4 quilòmetres a la Roca del Vallès, totes dues en direcció a la capital catalana.

Per minimitzar les afectacions viàries de l’operació retorn de diumenge, s’han habilitat mesures especials de regulació i ordenació del trànsit a la C-17 a Ripoll, C-16 a Berga i Cercs, C-55 a Castellgalí, AP-7 nord entre Sant Celoni i la Roca del Vallès i AP-7 sud, de Santa Margarida i els Monjos a Martorell. A més, el carril Bus-VAO de la C-58 s’ha obert per a tots els vehicles (excepte camions) per facilitar l’accés a la capital catalana.

Durant el matí de dissabte va predominar la fluïdesa a la xarxa viària. A la tarda, malgrat que no va ser complicada, es van registrar aturades en alguns punts del territori com ara a la N-340, tallada a l’Ametlla de Mar per una manifestació; o a la C-58 a Sant Quirze del Vallès i Montcada i Reixac, sentit Barcelona; o a l'A-2 a Sant Joan Despí.

Pel que fa a les incidències viàries més rellevants de l’operació sortida, destaquen els 13 quilòmetres de cua a la C-58 a Sant Quirze del Vallès al Nus Trinitat, sentit Barcelona. La caiguda de un mur de contenció va obligar a tallar l’accés a la C-17 des de la sortida 1 de la Ronda de Dalt. Aquesta incidència va agreujar les retencions d'entrada per la C-58.

També es van produir 17 quilòmetres de cues a la Ronda Litoral i 7 a la Ronda de Dalt de Barcelona; 13 quilòmetres d'aturades a la C-17 de Granollers a Montcada i Reixac, per un accident; 11 quilòmetres de retencions de Molins de Rei a Esplugues, sentit Barcelona; 8 quilòmetres de Molins de Rei al Papiol, sentit Martorell. Dos accidents a l'A-2 van generar 8 quilòmetres de cues fins a Cornellà, i 10 quilòmetres a Pallejà, sentit Lleida

tracking