Diari Més

Comunicació

'Sàpiens' descobreix que Garbo, l'espia que va enganyar Hitler, va seguir fent d'agent durant la guerra freda

La revista celebra el número 200 amb la publicació de nous documents
recentment desclassificats als Arxius Nacionals Britànics sobre l'espia català

La revista dedica el número 200 a noves dades sobre Garbo, l'espia català que va actuar com agent doble a la II Guerra Mundial.

'Sàpiens' descobreix que Garbo, l'espia que va enganyar Hitler, va seguir fent d'agent durant la guerra fredaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La revistaSàpiens va néixer dedicant la seva primera edició a l'expedient Garbo —que havia romàs tancat i segellat durant mig segle als Arxius Nacional Britànics. Ara la revista arriba al número 200 a quioscos i descobreix com el català Joan Pujol va seguir treballant d'espia per als aliats després de la II Guerra Mundial.

Gràcies a nous documents recentment desclassificats, la publicació ha pogut saber que Garbo no va tenir una jubilació daurada a Veneçuela, com fins ara es creia, sinó que va seguir mantenint contactes amb els jerarques nazis establerts a Espanya i va estar entrenant-se a Sud-amèrica per una missió secreta: ser reclutat pels serveis d'intel·ligència soviètics i convertir-se en un agent triple.

Enmig de totes les seves aventures, encara va tenir temps per tenir dues famílies (una a Barcelona i l'altra a Veneçuela), per regentar un fals negoci d'obres d'art a Caracas o per simular la seva mort a Angola.

Les noves revelacions sobre l'espia català que va resultar determinant pel desenvolupament de la guerra contra els nazis, apareixen en la nova edició deSàpiensque ja es pot trobar al quiosc.

tracking