Diari Més

El Congrés vota en contra d'aplicar un altre cop el 155 a Catalunya

Cs i PP s'han quedat sols defensant dues mocions per aplicar-lo

Imatge del Congrès

El Congrés vota en contra d'aplicar un altre cop el 155 a CatalunyaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups parlamentaris de Cs i PP s'han quedat sols defensant al Congrés dels Diputats dues mocions que insten el govern espanyol a aplicar altre cop el 155 a Catalunya. Les iniciatives només han rebut el suport d'aquests dos grups i la resta de l'arc parlamentari hi ha votat en contra. Les dues mocions són molt similars i, a banda de demanar a l'executiu que iniciï els tràmits per aplicar el 155, també condemnen les declaracions del president del Govern, Quim Torra, que en l'aniversari de l'1-O va animar els CDR a «empènyer» i es posicionen al costat de les forces i cossos de seguretat. La resta de partits ha criticat la «competició» entre les dues forces per veure «qui és més radical» i els han acusat d'estar «obsessionats» amb la qüestió catalana.

Els textos de les dues mocions són molt similar i, en essència, apunten que la situació a Catalunya requereix que el govern espanyol torni a aplicar un 155 més dur a Catalunya i posen com a exemple situacions de «violència» i «d'assalt al Parlament» que es van produir en l'aniversari de l'1-O. El PP planteja també una intervenció «reforçada» de les finances de la Generalitat i mostra el suport als «catalans desemparats» pels «abusos dels separatistes».

Els textos defensats per Alícia Sánchez Camacho (PP) i Albert Rivera (Cs), però, no han sumat cap més acord que els dels dos propis grups. La resta de l'arc parlamentari s'han posicionat en contra i han criticat durament les iniciatives. «El senyor Rivera defensa els seus interessos electorals i no els dels catalans», ha etzibat el socialista José Zaragoza al líder de Cs. També des de les files socialistes, Manuel Cruz, ha carregat contra el PP per «abandonar la moderació política». «No em puc creure que una persona sensata i raonable es cregui tot el que estan dient», ha afirmat Cruz, que ha aconsellat al PP que «no segueixi pel camí de la demagògia i la sobreactuació».

Des de Podem també han criticat les iniciatives i el PNB ha acusat els dos partits d'usar un «llenguatge tremendista» i d'actuar per una «obsessió». Les forces independentistes també s'han sumat a les crítiques. El diputat Feliu Guillaumes (PDeCAT) els ha acusat d'estar en una «carrera boja abocada a la dreta, fins que trobin el precipici» i, des d'ERC, Gabriel Rufián ha comparat Cs amb VOX: «Estan més a la dreta que la cabra de la legió».

tracking