Diari Més

La Fiscalia demanarà condemnes mínimes per rebel·lió als líders independentistes, segons avança la Cadena Ser

El Codi Penal preveu penes de com a mínim 15 anys

alt

llibertat, Mossos d'Esquadra, estelada, presos polítics, N-340, manifestants, autopista, cotxes, carretera, tall, camions

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Fiscalia demanarà condemnes mínimes en el judici als líders independentistes, segons ha avançat aquest dissabte la Cadena Ser, però mantindrà l'acusació pel delicte de rebel·lió. Per tant, les penes sol·licitades pel ministeri públic seran de com a mínim 15 anys de presó. Segons l'emissora, l'escrit de qualificació provisional es presentarà els propers dies, després que el Tribunal Suprem confirmi la instrucció del jutge Llarena i després també, d'una revisió per part de la Fiscalia General de l'Estat. La Fiscalia podrà revisar també l'acusació en el tram final del judici i no serà definitiva fins que no quedi vist per sentència.

Els nou processats en ferm per aquest delicte, de rebel·lió, són Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Jordi Turull, Josep Rull, Carme Forcadell, Joaquim Forn i Dolors Bassa; tots ells en presó preventiva.

Així doncs, la intenció de la Fiscalia és mantenir l'acusació original de les querelles en la qual s'hi sumarà l'acusació de malversació de fons públics contra els membres del Govern de Carles Puigdemont, que també pot comportar penes de presó, inhabilitació o multes.

tracking