Diari Més

Desactivat el pla Inuncat un cop finalitzat l'episodi de pluges

El telèfon d'emergències 112 ha rebut més de 500 trucades, la gran majoria des de la ciutat de Barcelona

Imatge dels carrers inundats a Sant Carles de la Ràpita.

Les fortes pluges colpegen les Terres de l'Ebre@ariadanamasia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat l’Alerta del Pla d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT un cop el Servei Meteorològic de Catalunya SMC dona per finalitzat l’episodi de pluges més intenses i que s’ha tancat el gruix d’incidències que han provocat els aiguats de la passada nit i matinada. El telèfon d'emergències 112 ha rebut, en total, 528 trucades per 376 incidències relacionades amb la pluja. La gran majoria, el 80%, s'han produït a Barcelona durant la matinada. De fet, la xarxa de metro de Barcelona encara arrossega algunes d'aquestes incidències. A la línia 3, els combois que circulen en sentit Zona Universitària no s'aturen ni al Paral·lel ni al Poble Sec per filtracions d'aigua. Paral·lelament, a l'estació d'Espanya hi ha dos dels accessos tancats i tant a la parada de Santa Eulàlia (L1) com a la del Liceu hi ha un vestíbul tancat per inundacions.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 11 hores 528 trucades relatives a 376 incidències per les fortes pluges. El 80% de les trucades s’han fet des de Barcelona ciutat (423) i principalment entre les tres de la matinada i dos quarts de sis del matí. També s’han rebut 17 trucades des de l’Hospitalet de Llobregat i 15 des de Reus. La majoria d’avisos han estat per inundacions de baixos, filtracions, risc estructural com ara despreniments de sostres o obstacles a la calçada i caiguda d’arbres pel fort vent. Cap d’aquestes incidències ha estat de gravetat.

La major part de les trucades al 112 han estat derivades per a serveis dels Bombers de Barcelona, que han fet 180 sortides, i també derivades d’aquestes trucades, els Bombers de la Generalitat han atès, des d’ahir a les quatre de la tarda i fins les onze del matí, 64 avisos. Dels quals 16 són al municipi de l’Hospitalet del Llobregat.

Per Regions d'Emergències, a la Metropolitana Sud s'han produït 23 avisos, entre els quals els 16 de l'Hospitalet de Llobregat; a la Metropolitana Nord 12; a la de les Terres de l'Ebre 12 (la majoria ahir a la tarda); a la de Tarragona 9, a la de Girona 6 i a la de Lleida 2.

A partir d'ara, l'Inuncat queda en situació de prealerta per les darreres previsions de l'SMC i les afectacions que se'n poden derivar, ja que a primera hora de la tarda es tornaran a reactivar, amb més probabilitat a les comarques de Barcelona i de Girona, a la Catalunya Central i al Prepirineu Oriental. Amb el pas de les hores les tempestes també podran afectar al litoral de Tarragona, tot i que s’anirà fent menys probable que siguin tempestes fortes. A les zones afectades es podrà superar el llindar dels 20 l/m2 en 30 minuts.

tracking