Diari Més

Política

Sánchez avisa Torra que ja sap «quin és el camí que l'espera» si torna a l'unilateralisme i trenca la legalitat

El president espanyol insta les administracions i els partits catalans a «no aprofundir en la fractura social» arran de la polèmica pels llaços

Imatge d'arxiu del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Sánchez nomena un govern de 17 membres amb majoria de donesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha llençat un missatge al president de la Generalitat, Quim Torra, i l'ha avisat de les conseqüències que pot tenir tornar a la via unilateral. «Ell sap perfectament quin és el camí que l'espera si tornés a l'unilateralisme, trencar la legalitat o desacatar», ha manifestat en roda de premsa des de Bogotà (Colòmbia), sense referir-se explícitament a un nou 155. Sánchez ha dit que el govern espanyol «està disposat a parlar de tot dins la legalitat» i ha dit a Torra que la política «ha d'estar al servei de la convivència». Segons Sánchez, si el president de la Generalitat opta per la tensió i per la ruptura «no es dirigiria cap a la majoria dels catalans». Sobre la polèmica dels llaços grocs, ha fet una crida a la calma i ha instat administracions públiques i partits a «construir convivència i no aprofundir en la fractura social». «La seguretat i la convivència és un assumpte de tots», ha manifestat.

En roda de premsa conjunta amb el president de Colòmbia, Iván Duque, el president espanyol s'ha referit a temes sobre la política catalana i ha llançat un missatge al president de la Generalitat, Quim Torra. Ara que es complirà un any de l'aprovació de les lleis de desconnexió i que s'acosta també el primer aniversari de l'1-O, Sánchez alerta Torra de les conseqüències que pot tenir tornar a apostar per la via rupturista amb l'Estat.

Sense esmentar el 155 (que fa temps que li demanen el PP i Cs), Sánchez l'ha avisat del «camí que l'espera si torna a la unilateralitat, a trencar la legalitat o a desacatar». «El govern espanyol té clars els límits i que s'ha de respectar la legalitat», ha dit. Ara bé, li ha llançat una de freda i una de calenta perquè ha seguit apostant per la via del diàleg. «Però dins la legalitat estem disposats a parlar amb el Govern, que ha de representar la majoria dels catalans», ha declarat. Segons Sánchez, aquesta «majoria» vol «acabar amb la crisi de convivència i la fractura social» que sosté que fa «uns anys» que es pateix a Catalunya.

Sobre la crisi per la retirada o la posada de llaços grocs, Sánchez ha fet una crida a la calma. «La seguretat als carrers i la convivència afecta tothom, a les administracions públiques i a tots els partits», ha valorat. Per això, ha instat tots els «actors catalans» a «construir convivència i no aprofundir en la fractura social».

tracking