Diari Més

Rivera acusa el Govern d'utilitzar els Mossos com a «policia política» per identificar els que retiren llaços grocs

Cs defensa que es retiri «simbologia separatista» de l'espai públic

El líder de Cs es dóna de baixa d'UGT.

Rivera avisa que el 155 seguirà vigent «mentre no hi hagi un Govern constitucional» i qüestiona «la idoneïtat» de SánchezACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de Cs, Albert Rivera, ha acusat el president del Govern, Quim Torra, d'utilitzar els Mossos d'Esquadra com a «policia política», després que la nit de dijous a divendres van identificar 14 persones per retirar llaços grocs a la Ribera d'Ebre, entre els quals hi hauria un guàrdia civil. Torra «ordena que protegeixin la simbologia separatista il·legal a l'espai públic i persegueixin els que la retiren, el món al revés», ha piulat al seu compte de Twitter. Rivera ha aprofitat per apuntar cap al president del govern espanyol: «El pacte de Sánchez amb els supremacistes debilita encara més l'Estat a Catalunya, s'equivoca d'aliats», ha etzibat.

El portaveu de Cs a l'Assemblea de Madrid, Ignacio Aguado, ha assegurat que Torra ha «començat a complir les seves amenaces atacant als més dèbils», que, a parer seu, són «els ciutadans que retiren simbologia separatista dels carrers». Per Aguado els individus que retiraven els llaços grocs acataven i complien «la llei i la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que exigeix la neutralitat dels espais públics a tot Catalunya», cosa que, segons ell, «no fa el govern de Sánchez».

El portaveu de Cs ha criticat, en referència a Torra, que «alguns no han pogut ni donar 24 hores de treva per respecte a les víctimes i han aprofitat la situació per fer política i comportar-se de manera indigna».

Segons Aguado, «el procés s'està rearmant, i qui no ho vulgui veure és que està cec», ha dit en referència al govern de Sánchez. «Volen atacar directament a l'estat espanyol i hi estan en joc els drets no només dels catalans, sinó de tots els espanyols», ha advertit.

tracking