Diari Més

Calvo demana «lleialtat» i retreu a les «dretes espanyoles» el discurs «radical i incomprensible» respecte a Catalunya

La vicepresidenta de l'executiu espanyol diu que amb «una frase inacceptable no s'ataca l'Estat», en referència a Torra

Primer pla de la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo.

Calvo demana «lleialtat» i retreu a les «dretes espanyoles» el discurs «radical i incomprensible» respecte a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La vicepresidenta del govern espanyol i ministra de la Presidència, Relacions amb les Corts i Igualtat, Carmen Calvo, ha retret a les «dretes espanyoles» -en referència a PP i Cs- el seu discurs «radical i incomprensible» contra el govern espanyol respecte a Catalunya i els ha demanat que facin «oposició al govern però no a Espanya ni als seus problemes. Davant determinades situacions fa manca lleialtat i unitat». Calvo ha qualificat de «frase inacceptable» les paraules del president de la Generalitat, Quim Torra, quan des de Lledoners va instar a «atacar un estat espanyol injust». «Amb frases no s'ataca l'estat», ha assegurat. La vicepresidenta ha afegit que amb aquestes paraules Torra el que fa «és atacar-se a ell mateix, quan té un parlament que està inactiu». I ha assegurat que «davant d'aquestes actituds absolutament inacceptables el govern sap quan i com ha de reaccionar».

Calvo ha fet aquestes declaracions davant dels mitjans després d'assistir a un acte a Jaén. La vicepresidenta ha incidit en què «al govern li preocupa la inactivitat al Parlament». «Ens hauria de preocupar a tots, que compleixi amb el seu calendari i les seves funcions, perquè aquesta és la legalitat constitucional i estatutària», ha dit, tot afegint que l'executiu espanyol «sap quan i com ha de reaccionar. Ja hem demostrat quina és la nostra concepció del nostre país i tanquem files al voltant de la democràcia i la Constitució. No es pot entendre la falta de lleialtat i d'altura de mires per fer política amb els problemes del nostre país».

Calvo també ha volgut deixar clar que amb Catalunya el govern de Pedro Sánchez ha recuperat «la normalitat que s'havia perdut. Feia falta diàleg, capacitat per trobar sortides i solucions complint la Constitució i les normes». A més ha recordat que amb el nou executiu s'han reprès les comissions bilaterals.

tracking