Diari Més

17-A: un any després

Els taxistes de Barcelona se sumen als homenatges a les víctimes del 17-A amb una marxa lenta fins a la Rambla

Els vehicles han dut els noms de les víctimes fins al cor de la ciutat, on han llegit un manifest

Taxis baixant per la Rambla en marxa lenta, en solidaritat amb les víctimes dels atemptats del 17-A.

Els taxistes de Barcelona se sumen als homenatges a les víctimes del 17-A amb una marxa lenta fins a la RamblaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Taxistes de les cinc associacions professionals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona s’han sumat aquest dissabte als actes d’homenatge a les víctimes dels atemptats terroristes del 17-A. Ho han fet amb una marxa lenta des de la Plaça Urquinaona fins a la Rambla, que ha culminat amb una ofrena floral i parlaments a l’alçada del mosaic de Miró. Una quarantena de taxis han marxat lentament des del punt d’origen amb cartells que recordaven els noms de les víctimes dels atemptats i d’altres que resaven «Ha passat un any. No tenim por». El portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha destacat en declaracions a l’ACN «el compromís» dels taxistes i del conjunt de servidors públics en aquell dia negre. «No ho sabem, però les persones tenim quelcom a dins que ens fa reaccionar en aquestes situacions extremes», ha expressat.

Els taxistes de Barcelona s’han afegit a la solidaritat amb les víctimes dels atemptats amb una acció que s’havia de celebrar divendres, coincidint amb l’aniversari dels atacs, però que degut a la pluja que va caure cap al migdia d’ahir van decidir posposar fins avui.

Sense tallar el trànsit, una representació de les cinc associacions professionals del taxi a l’Àrea Metropolitana de Barcelona han circulat en columna des de la Plaça Urquinaona fins arribar al cim de la Rambla. Allà han alentit la marxa i han anat desfilant fins al Pla de l’ós, l’epicentre dels homenatges a les víctimes i punt exacte on es va aturar la furgoneta que va perpetrar l’atemptat.

En la seva marxa, els vehicles portaven cartells que recordaven els noms de les 14 víctimes mortals de Barcelona, així com cartells amb altres consignes solidàries i contra la por. En arribar al mosaic de Miró, dos portaveus dels taxistes han realitzat un parlament en record de les víctimes i contra els atemptats, davant la mirada de desenes de turistes i vianants que a aquella hora observaven l’ofrena floral instal·lada en aquest punt des d’ahir al matí. En acabar, han deixat anar 14 globus grocs i negres –els colors corporatius del taxi de Barcelona- per recordar les persones mortes en l’atemptat.

En declaracions a l’ACN, el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, ha manifestat que ja l’any passat els taxistes van protagonitzar actes de solidaritat amb les víctimes. «Els taxistes vam estar molt compromesos aquell dia i els següents», ha senyalat tot reivindicant «la petita part» que ells representen entre tots els «herois anònims» que van reaccionar i es van implicar i ajudar els damnificats de la manera que van poder.

Concretament, Álvarez recorda com molts companys –i ell mateix- van assistir els conductors atrapats als seus vehicles a les rondes de Barcelona, que estaven col·lapsades degut als controls policials als accessos de la ciutat. «De matinada, trèiem la gent, els nens, dels vehicles i els dúiem a casa amb el taxi, deixant només el conductor. Així vam estar fins a les 8 o 9 del matí», rememora.

«No ho sabem, però les persones tenim quelcom a dins que ens fa reaccionar en situacions extremes, i aquell dia es va demostrar. També és cert que després quan passa tot et ve una baixada, comences a plorar i et venen molts records; però així és la vida», assumeix el taxista.

Álvarez reclama el retorn a la vida normal com el millor antídot contra el terror. «Després de l’acte d’avui farem allò que els terroristes no volen que fem, que és viure amb tranquil·litat i seguir la vida amb normalitat».

Els taxistes han fet parlaments i una ofrena floral a la Rambla, en solidaritat amb les víctimes dels atemptats del 17-A.

Els taxistes de Barcelona se sumen als homenatges a les víctimes del 17-A amb una marxa lenta fins a la RamblaACN

Detall d'un taxi portant un cartell amb el nom d'una de les víctimes dels atemptats del 17-A.

Els taxistes de Barcelona se sumen als homenatges a les víctimes del 17-A amb una marxa lenta fins a la RamblaACN

tracking