Diari Més

El PPC demana a Govern central que «respongui a l'amenaça» de Quim Torra

El president català va afirmar que el Govern que lidera sap que «lluita per una causa justa, per un país que lluita per la democràcia i la llibertat»

El líder dels populars catalans, Xavier García Albiol.

Albiol: «Espanya no es pot convertir en una gran ONG on tothom pot venir»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder del PP de Catalunya, Xavier García Albiol, ha demanat avui al Govern espanyol que «respongui a l'amenaça» que va llançar ahir el president català, Quim Torra, qui va dir que Catalunya «atacaria aquest Estat injust» per defensar els seus drets.

En un acte organitzat ahir per les entitats sobiranistes al costat de la presó de Lledoners (Bages), coincidint amb el primer aniversari dels atemptats del 17A, el president català va afirmar que el Govern que lidera sap que «lluita per una causa justa, per un país que lluita per la democràcia i la llibertat», i va asseverar: «no ens defensarem, atacarem aquest Estat injust».

A través de Twitter, García Albiol ha emplaçat l'Executiu de Pedro Sánchez a què respongui a aquesta «amenaça als catalans i la resta d'espanyols» i a què «defensi els nostres drets».

García Albiol ha participat aquest matí en l'acte d'homenatge a les víctimes del 17A que s'ha celebrat a Cambrils (Baix Camp), al qual ha assistit també Quim Torra. El dirigent popular ha aprofitat la trobada per retreure-li les seves paraules.

En una entrevista a TV3, el president de la Generalitat ha explicat que García Albiol l'ha «interpel·lat» a Cambrils, malgrat que «no era el moment de fer-ho», en tractar-se d'un acte d'homenatge a les víctimes del terrorisme. «Era un moment de recolliment, de silenci, d'acompanyar les víctimes. No era el moment de fer aquesta interpel·lació», ha incidit Torra.

El president català ha aclarit també l'origen de les seves polèmiques afirmacions i ha dit que va fer seu un escrit publicat pel president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, coincidint amb els seus 300 dies d'«injust» empresonament.

«Va publicar una carta als socis d'Òmnium on expressava la idea» de què en el judici al sobiranisme «nosaltres no hem d'anar a defensar res», ja que «Europa ja ens ha donat la raó de què aquest judici és una farsa».

«La causa general que s'ha instruït contra l'independentisme és una causa profundament injusta, i això és que el volíem dir amb aquesta expressió que va dir Jordi Cuixart i que faig meva», ha declarat Torra.

El president català ha afegit que per això va demanar ahir a la ciutadania que iniciï una marxa simbòlica per «els drets civils, socials i nacionals» de Catalunya.

«No podem deixar que aquesta injustícia, que aquesta farsa s'imposi sobre els valors que ens fan poble. Si parlem de convivència, de solidaritat, de pau i fraternitat, aquests valors que ens fan poble s'han d'imposar en la lluita per la defensa de drets civils, socials i nacionals de Catalunya», ha subratllat.

tracking