Diari Més

Casado demana a Sánchez que expliqui com respondrà a «l'anunciat atac contra l'Estat per part de Torra»

El president del PP reclama al president del Govern que no hi hagi «instrumentalització de la memòria de les víctimes per part de l'independentisme»

Pla general del president del PPC, Xavier Garcia Albiol, i el president del PP, Pablo Casado, arribant al Passeig Marítim de Cambrils per celebrar l'acte de commemoració de l'atemptat.

Casado demana a Sánchez que expliqui com respondrà a «l'anunciat atac contra l'Estat per part de Torra»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Partit Popular, Pablo Casado, ha reclamat aquest dissabte al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que expliqui «com respondrà a l'anunciat atac a l'Estat per part de Torra», després de les declaracions que el president va fer divendres a Lledoners, en què va animar a «atacar aquest estat espanyol injust». Des de l'acte d'homenatge a les víctimes a Cambrils, Casado ha demanat que Sánchez concreti «quins mecanismes jurídics, constitucionals o administratius farà» per a què «no es tolerin aquest tipus de manifestacions, no hi hagi més ultratges al Rei ni insults a l'oposició democràtica al Parlament de Catalunya». D'altra banda, ha afirmat que se li ha fet saber a Torra que no pensen «tolerar aquest tipus de manifestacions» i que exigiran «que hi hagi memòria a les víctimes sense cap tipus d'instrumentalització per part de l'independentisme».

Casado ha participat a l'acte de commemoració a Cambrils amb una àmplia representació de la formació, entre els quals hi havia el president del PPC, Xavier García-Albiol. Casado ha estat escridassat en múltiples ocasions, sobretot en l'arribada i quan ha marxat. En menor mesura, altres assistents a l'acte li han mostrat el seu suport. «No pot ser un dia de reivindicació de l'independentisme ni tampoc de rebuig ni atac a forces polítiques democràtiques com la nostra, com s'ha pogut veure per part d'algú del públic», ha replicat.

El president del PP ha carregat contra Torra per les declaracions a Lledoners, en què va afirmar que «no ens hem de defensar de res, hem d'atacar aquest estat espanyol injust». «No va donar ni les 24 hores de treva que van demanar les víctimes per fer homenatge a la seva memòria». «Va instar a les portes d'un centre penitenciari atacar a l'estat, i això ho hem de rebutjar», ha assegurat. «Aquest atac anunciat per la Generalitat va començar contra el Rei, amb la demanda que Puigdemont ha posat al jutge Llarena i amb els atacs als partits constitucionalistes».

«Exigim a la Generalitat que deixi d'amenaçar a les institucions, que no permeti ni humiliacions al cap d'Estat, i molt menys que faci declaracions com les de divendres», ha dit Casado, que ha garantit que el PP estarà «defensant Espanya davant de qualsevol amenaça» i que reclamen al PSOE que, no només facin el mateix, sinó que «explicitin» com respondran a «les amenaces».

Reivindicació de la policia espanyola i Guàrdia Civil

Finalment, Casado ha lamentat que no s'hagi fet públic un record per la lluita contra el terrorisme per part de la policia espanyola o la Guàrdia Civil, quan s'ha destacat la tasca de la Policia Local de Cambrils i dels Mossos d'Esquadra, que van actuar en l'atemptat de Cambrils. A més, segons el president del PP, els cossos de seguretat espanyols han rebut «insinuacions totalment inacceptables per part de polítics presos que apuntaven que havien pogut tenir una informació no compartida abans dels atemptats», en referència a la carta dels presos independentistes amb responsabilitats de govern durant els atacs que van publicar 'La Vanguardia' i l''Ara' dimecres passat.

tracking