Diari Més

Calor

L'onada de calor es cobra dues víctimes mortals a Tarragona

Un home de 60 anys i una altre baró sense identificar van morir dissabte després d’ingressar al Joan XXIII per un cop de calor

Una dona fent-se vent amb un ventall en una plaça pública de Figueres davant l'onada de calor.

L'onada de calor afluixa un xic però encara deixa valors per sobre dels 40ºCACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dues persones han mort aquest dissabte a Tarragona a causa de l’onada de calor que ha afectat Catalunya a finals d’aquesta darrera setmana. Es tracta de un home de 60 anys i un altre baró encara sense identificar, els quals van morir després d’ingressar a l’Hospital Joan XXIII després de patir un cop de calor.

Tal com han informat fonts de l’Hospital Joan XXIII, un pacient va ingressar el passat dijous, 2 d’agost, a la UCI per un cop de calor. L’home va acabar morint el dissabte. La víctima de les altes temperatures va ser trobat dijous en un carrer de Constantí, anava indocumentat i encara no s’ha pogut identificar.

Per altra banda, el dissabte va ingressar al centre sanitari tarragoní un home d’uns 60 anys en estat molt crític també per un cop de calor. El pacient, també indocumentat, va morir la mateixa tarda del mateix dia d’ingrés.

Amb aquestes ja són tres les víctimes mortals a causa de les elevades temperatures. Divendres passat un home va ser ingressat en estat crític a l’Hospital Clínic de Barcelona. L’home, de mitjana edat, havia estat atès pel Sistema d’Emergències Mèdiques SEM per un cop de calor al carrer Berlín de Barcelona i traslladat a l’Hospital Clínic, on va acabar morint.

Protecció Civil manté l’alerta del Pla de PROCICAT per onada de calor que afecta tot el territori excepte les comarques del Pirineu, el qual es preveu que s’allargui fins dimecres. Per la seva banda, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha posat en fase 2 d’alerta el Pla d’actuació per prevenir els efectes de les possibles onades de calor sobre la salut (POCS).

Dissabte va ser el dia en què es van assolir les temperatures màximes més extremes d’aquest episodi d’onada de calor, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Algunes de les temperatures més elevades es van registrar a Benissanet, amb 41,4 graus, Vinebre, amb 41 o al Pantà de Siurana, també amb 41 graus.

Llegeix aquí els consells de Protecció Civil per protegir-se davant l'onada de calor.

tracking