Diari Més

Junqueras i Romeva rebutgen cap acord amb la Fiscalia i reclamaran l'absolució en el judici «injust» per l'1-O

Denuncien que «serà un judici polític» i demanen que la gent mantingui l'actitud cívica «passi el que passi a la tardor»

Junqueras i Romeva, en una imatge d'arxiu.

Junqueras i Romeva rebutgen cap acord amb la Fiscalia i reclamaran l'absolució en el judici «injust» per l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'exvicepresident Oriol Junqueras i l'exconseller Raul Romeva expliquen en un article a La Vanguardia des de la presó de Lledoners que avui se senten «més forts que mai» i ferms en les seves conviccions. Junqueras i Romeva, que estan a la presó des de fa nou mesos, rebutgen cap acord amb la Fiscalia i avancen que reclamaran la lliure absolució en el judici «injust» de l’1-O. Els dos dirigents independentistes denuncien que «serà un judici polític, una vergonya democràtica en el marc general d'involució de drets i llibertats a Espanya» i demanen que la gent mantingui sempre l'actitud cívica «passi el que passi a la tardor».

Oriol Junqueras i Raül Romeva han afirmat que el judici per l'1-O que previsiblement es farà a la tardor és «injust» però que això, segons diuen, no els ha de fer renunciar a presentar els seus arguments. «Sabem que no tindrem un judici just. La presó preventiva amb que se'ns està castigant gratuïtament ha estat injuriada per personalitats de tot tipus, moltes d'elles molt allunyades de la causa sobiranista», assenyalen. Els dos dirigents independentistes asseguren que tenen la consciència molt tranquil·la perquè no han delinquit «per posar les urnes i seguir el que la majoria dels catalans ens va demanar».

«La propera fase d'aquest procés serà una continuació del que hem vist fins ara: arbitrarietats i conjectures interessades. Serà un judici polític. Una vergonya democràtica en un marc general d'involució de drets i llibertats a Espanya», afirmen. No obstant, Junqueras i Romeva comenten que en el judici contra el procés explicaran que votar «no és cap delicte» i que volen una solució democràtica per a Catalunya que passa pel diàleg i la negociació política, «que passa per respectar la voluntat de la ciutadania», L'exvicepresident i l'exconseller han avançat que demanaran la lliure absolució. «No és a nosaltres a qui jutgen. Jutjaran milions de catalans que volien votar», remarquen. Junqueras i Romeva defensaran que votar en un referèndum i decidir «és la millor solució possible» i puntualitzen que si no va poder ser acordat amb l'Estat «no va ser per falta de voluntat» del Govern.

Els dos dirigents independentistes demanen als ciutadans que mantinguin sempre una actitud cívica «passi el que passi a la tardor». «No deixeu que el rancor s'apoderi de vosaltres per injust que tot pugui ser. No permeteu que el ressentiment contra aquells que ens volen a la presó guiï els vostres passos. Seran uns dies difícils. I heu de mantenir-vos forts i units», reclamen. «Si el preu de la llibertat és una llarga presó, ho assumirem», afegeixen. Junqueras i Romeva han volgut deixar clar que «cada dia privats de llibertat és i serà una vergonya per qui pretengui homologar-se a una democràcia de primera».

tracking