Diari Més

Cs alerta que els partits independentistes «s'estan preparant per donar un altre cop a la democràcia»

Roldán veu «positiu» que el rei Felip VI participi en els actes de commemoració del 17-A i demana a Torra que no exclogui els catalans que «creuen en la figura del cap d'Estat»

Primer pla de la diputada de Ciutadans al Parlament Lorena Roldán en una atenció als mitjans.

Cs alerta que els partits independentistes «s'estan preparant per donar un altre cop a la democràcia»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La diputada de Ciutadans al Parlament Lorena Roldán ha alertat que «sembla que [els partits independentistes] s'estan preparant per donar un altre cop a la democràcia» ja que el president de la Generalitat, Quim Torra, «no descarta cap de les vies, tampoc la unilateral».

«Ja sabem que són els mateixos i que faran exactament el mateix», ha dit Roldán en una atenció als mitjans aquest diumenge. Sobre les declaracions de Torra a 'La Vanguardia' en què ha insinuat que podria donar per acabada la legislatura després del judici de l'1-O, Roldán ha criticat que Torra no convocarà eleccions «en funció del que sigui més bo per als catalans» sinó que ho farà «en funció dels seus propis interessos».

D'altra banda, la diputada de Cs ha dit és «positiu» que el rei Felip VI participi en els actes de commemoració del 17-A i ha demanat a Torra que no exclogui els catalans que «creuen en la figura del cap d'Estat».

Roldán ha criticat «l'actitud» del president del Govern amb el Rei perquè el monarca «representa milions de catalans que se senten catalans, espanyols i europeus». La diputada del partit taronja ha dit que Torra no pot parlar «en nom de tots els catalans» i ha afirmat que no està respectant les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils.

La diputada de Cs també ha fet referència als insults que aquest divendres va rebre per part d'un usuari de Twitter -al qual ja ha denunciat- i ha lamentat que hi ha una «campanya d'odi» contra membres de Ciutadans. La diputada de la oposició també ha defensat la campanya de Cs per retirar llaços grocs dels carrers.

En aquest sentit, Roldán ha dit que demanaran a la ministra de Política Territorial i Funció Pública, Meritxell Batet, que comparegui perquè expliqui la «inacció» del govern espanyol «davant l'ocupació dels espais públics per part dels partits independentistes». També ha demanat l'opinió de la ministra sobre el que ha considerat una «amenaça» de Torra amb «castigar i multar» a qui tregui llaços grocs de l'espai públic.

tracking