Diari Més

Terrorisme

Els terroristes del 17-A de Barcelona i Cambrils volien atemptar al Camp Nou

Segons El Periódico de Catalunya tenien previst atemptar el dia 20, durant el Barça-Betis

Imatge d'un partit a l'estadi del FC Barcelona, el Camp Nou.

Els terroristes del 17-A de Barcelona i Cambrils volien atemptar al Camp NouEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gairebé es compleix un any dels atemptats que van sacsejar Barcelona i Cambrils el 17 d'agost de l'any passat. Aquest dimarts es coneixia que l'Audiència Nacional decidia aixecar part del secret del sumari, però ha estat avui dimecres quan El Periódico de Catalunya ha desvetllat algunes novetats relacionades amb l'activitat dels terroristes.

El rotatiu recorda que l'atropellament a la Rambla de Barcelona va ser un 'pla b' dels terroristes després que l'explosiu que havien preparat a Alcanar per atemptar a la Segrada Família explotés accidentalment. Però el diari afirma que d'acord amb les investigacions policials, la cèl·lula pretenia atemptar també al Camp Nou el dia 20 d'agost, és a dir, durant la disputa del primer partit de lliga de la temporada passada que va enfrontar al Barça amb el Betis.

Els investigadors del cas han arribat a aquesta conclusió després que en l’anàlisi del telèfon mòbil de Mohamed Hichamy, un dels membres de la cèl·lula. Pel que fa a la data de l'atemptat, aquesta s'ha determinat gràcies a diversos escrits de l'imam de Ripoll involucrat. Els escrits eren esborranys de reivindicació de l'acció terrorista queAbdelbaki es Satty havia preparat, sense acabar.

tracking