Diari Més

Laboral

Els taxistes desconvoquen la vaga i alerten que reprendran les protestes si l'Estat «no compleix»

El sector va acordar deixar lliure la Gran Via aquesta matinada i oferir un «dia de taxi gratuït» per les molèsties causades

L'assemblea celebrada pels taxistes de Barcelona ahir a la nit.

Els taxistes desconvoquen la vaga i alerten que reprendran les protestes si l'Estat «no compleix»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els taxistes han decidit en assemblea oferir una «treva» a l'Estat i han aprovat desconvocar la vaga que seguien per vuitè dia. No obstant això, el sector ha alertat que reprendran les protestes «encara amb més fúria» si el ministeri de Foment «no compleix» la paraula donada de blindar la llicència urbana i de traslladar les competències per regular els vehicles de lloguer amb conductor (VTC) a les Comunitats Autònomes i als Ajuntaments, ha dit el portaveu d'Elite Taxi, Alberto 'Tito' Álvarez.

Els taxistes han acordat a mà alçada deixar lliure la Gran Via aquesta matinada, després d'haver-ne ocupat els carrils centrals durant una setmana en protesta per la suspensió cautelar de la normativa de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que limitava les llicències VTC. A més, els taxistes han aprovat, en la que ha sigut una assemblea encesa, oferir un dia de taxi gratuït als ciutadans de Barcelona «per les molèsties causades» per l'aturada a l'arteria barcelonina.

Álvarez, que és qui ha explicat als presents el resultat de la Convenció Nacional del Transport d'aquesta tarda ha assegurat que el compromís de Foment de permetre a les comunitats autònomes regular les llicències VTC «és exactament» el que reclamaven els manifestants al llarg de tots els dies de protesta. És per això que els portaveus de les associacions de taxistes han emplaçat els aturats a la Gran Via a aixecar el campament i deixar-ho tot «tal com ho van trobar» perquè han aconseguit el que volien. «No embrutem casa nostra oi? Doncs Barcelona és casa nostra», ha recordat.

Ara bé, els taxistes concentrats han advertit al Govern de l'Estat que si no compleix la seva paraula el sector reprendrà les protestes. Tot i que hi ha hagut veu discrepants, les votacions han demostrat que la decisió d'aixecar la vaga era unànime. En acabar l'assemblea, alguns conductors han tirat focs artificials vora la font de l'artèria barcelonina.

Després de l'aixecament de la vaga, els taxistes han posat la vista fixa al mes de setembre. I és que durant la primera setmana del mes les associacions de taxistes rebran l'esborrany del decret llei que ha de modificar la Llei d'Ordenació dels Transports Terrestres per permetre a les comunitats autònomes que ho demanin regular les VTC i fer complir la ràtio d'un vehicle de transport amb conductor per a cada 30 taxis.

Aquest decret passaria pel Consell de Ministres el 14 de setembre per després rebre l'aval del Congrés a mitjans d'octubre, segons ha explicat Álvarez. A partir d'aquí, el portaveu ha explicat que les modificacions poden jugar a favor de la seva causa oberta al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC). Si tot i els canvis normatius el jutjat tomba la normativa de l'AMB, s'aprovaria un nou reglament.

tracking