Diari Més

Policial

Detinguts a Mataró dos reclutadors jihadistes que actuaven a Barcelona i Tarragona

Els arrestats dins l'operatiu realitzat per la Guàrdia civil, tenen 36 i 46 anys i són naturals de Tetuan i Tànger

Agents de la Guàrdia Civil durant els registres realitzats en diversos domicilis a Mataró.

Detinguts a Mataró dos reclutadors jihadistes que actuaven a Barcelona i TarragonaEFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimecres dos homes de 36 i 46 anys a Mataró en un operatiu contra el terrorisme jihadista dirigit pel Jutjat d'Instrucció número 1 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, segons han informat fonts del cos armat.

A primera hora del matí, els agents han entrat en almenys un domicili particular de la capital del Maresme per fer-hi un registre i ha detingut dos homes, de nacionalitat marroquina i que presumptament es dedicarien al reclutament de nous membres perquè es desplacessin a zones de conflicte i s'integressin en grups terroristes. Es tracta d'M.B., de 46 anys i natural de Tetuan i O.K., de 36 anys i natural de Tànger, i les tasques de reclutament les estarien realitzant a les províncies de Barcelona i Tarragona.

Aquest matí, els agents duen a terme registres en els domicilis dels detinguts i del material que se n'intervingui s'espera obtenir informació rellevant per aclarir completament l'activitat dels dos individus.

La investigació es va iniciar a finals del 2015 gràcies a la cooperació amb els serveis policials de diversos països després que es detectés a Internet diversos individus que consumien propaganda de diferents plataformes associades a grups antiterroristes i que davant la pèrdua de poder del Daesh a Síria i Iraq s'ha convertit en un mètode per captar nous adeptes.

tracking