Diari Més

Tardà aposta per la «desobediència» si a Madrid «no negociessin» un referèndum acordat

El portaveu d'ERC afirma que «ara més que mai» el Parlament ha de tornar a reclamar la demanda al Congrés

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, durant un dels seus discursos al debat de la moció de censura contra Mariano Rajoy aquest 31 de maig del 2018.

Tardà aposta per la «desobediència» si a Madrid «no negociessin» un referèndum acordatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, recepta «de nou desobediència» si a Madrid «no negociessin» un referèndum pactat i responguessin «com en 2014 negant el diàleg». Tardà està convençut, però, que «ara més que mai» el Parlament hauria de «tornar a reclamar» al Congrés la demanda de celebració d'un referèndum «que satisfés totes les parts». Al seu compte de Twitter el portaveu d'ERC recorda que els catalans tenen «tot el dret a decidir» si volen «més o menús autonomia o independència» i creu que cal «tornar a demostrar» a la societat catalana, espanyola i internacional que «l'única solució és donar la veu a tots els catalans a través d'un referèndum acordat».

Tardà es mostra «molt d'acord» amb el plantejament que fa Jordi Sànchez per «fer possible un referèndum efectiu». Recorda que al 2014 Marta Rovira, Jordi Turull i Jan Herrera van portar al Congrés la demanda, però «la negativa de PP i PSOE a dialogar el què i el com ens obligaren a desobeir i a autodeterminar-nos l'1-O». El diputat d'ERC admet que «la feina no l'hem acabat d'enllestir» però recorda que «ni mai havíem arribat tan lluny ni mai independentistes havíem estat tants».

tracking