Diari Més

Arrimadas demana a Puigdemont que respongui a la imputació del PDeCAT en el cas del 3%

La líder de Cs qualifica Torra de «secretari de Puigdemont» pel viatge per rebre l'expresident a Bèlgica

La cap de l'oposició al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, durant una roda de premsa aquest divendres al matí.

Arrimadas demana a Puigdemont que respongui a la imputació del PDeCAT en el cas del 3%ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cap de l'oposició al Parlament de Catalunya, Inés Arrimadas, ha demanat a l'expresident Carles Puigdemont que respongui per la «corrupció del seu partit» en referència a la decisió del jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata d'ampliar la investigació del 'cas 3%' a CDC i el PDeCAT en condició de persones jurídiques. «Per molt que canviïn de nom segueixen sent Convergència», ha assegurat abans de comentar que «molts convergents es van tornar independentistes per tapar la corrupció de la cúpula del partit i no ho han aconseguit». Pel que fa al retorn de Carles Puigdemont a Bèlgica, la líder de Cs ha retret al president de la Generalitat, Quim Torra, que acudís amb tanta rapidesa a rebre'l. «Torra s'assembla més al secretari de Puigdemont que al president de la Generalitat», ha etzibat Arrimadas.

A més, Arrimadas ha instat al president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, que reclami a ajuntaments i Generalitat la retirada de «símbols partidistes» de l'espai públic, per tal de complir la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha dictaminat aquesta setmana la prohibició d'elements que representin una opció política a la via pública o edificis de l'administració. «Començarem una campanya per poder fer allò que el Govern espanyol no fa» ha dit abans d'afirmar que «Catalunya està ocupada per una ideologia que no representa a tots els catalans».

També dirigint-se al president Sánchez, Arrimadas ha assegurat que la seva formació no votarà el sostre de dèficit proposat per l'executiu espanyol quan torni a passar pel Congrés al setembre, mantenint, doncs, el sentit del vot expressat ahir a la cambra espanyola, que va rebutjar els objectius fixats pel govern socialista. «No podem votar a favor d'apujar els impostos i el dèficit», ha dit la líder de Cs, que ha instat al president espanyol a dissoldre les Corts i anar a eleccions. «Pedro Sánchez és l'únic d'Espanya que no s'adona que ha de convocar eleccions, ha arribat al Govern per la porta de darrera i pactant amb aquells que volen trencar Espanya», ha dit Arrimadas.

D'altra banda, la cap de files de Cs ha denunciat la paralització del Parlament de Catalunya arran de desavinences entre JxCat i ERC sobre l'aplicació de la suspensió de funcions als diputats afectats per la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena. «Els partits independentistes han volgut tancar el Parlament. No hi estem d'acord i ho denunciarem», ha assegurat, lamentant alhora que els desacords provoquessin que es desconvoqués el ple sobre «convivència i polítiques socials» impulsat pel seu grup.

A més, la líder de Cs ha demanat la compareixença de la consellera de Salut Alba Vergés per explicar la paralització dels serveis de radioteràpia a Reus. «Mentre obren ambaixades a tot el món i es torna a obrir el Diplocat, es tanquen serveis mèdics», ha recordat.

Arrimadas també ha comentat l'anunci de vaga indefinida dels taxistes en protesta per la suspensió cautelar de la normativa metropolitana que limita les llicències VTC, que utilitzen companyies com Uber i Cabify. La formació taronja, diu, «no pot respectar els actes de violència d'aquest divendres». D'altra banda, la cap de files de Cs ha assegurat que en el seu moment ja van avisar l'alcaldessa Ada Colau que la normativa estava basada en competències que ni l'Ajuntament ni l'Àrea Metropolitana de Barcelona tenien i ha acusat la batlle que «ella també ho sabia».

«El que fa Colau és passar el problema com una patata calenta a altres institucions», ha dit, ja que ahir l'alcaldessa va demanar a Pedro Sánchez que modifiqués la Llei d'Ordenació de Transports Terrestres (LOT) per tal de reconèixer les competències locals en la regulació dels desplaçaments en la seva àrea urbana.

tracking