Diari Més

Ensenyament

El curs 2019-2020 es modificaran els criteris d'admissió d'alumnes als centres escolars

El Síndic reprèn els treballs del pacte contra el que considera «el principal problema del sistema educatiu» i preveu consensuar el decret a finals d'octubre

alt

proves, escola, qüestionaris, medi natural, Pisa, sisè, comepetències, coneixement, pupitre, alumnes, mestre, Temple

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d'Ensenyament, Josep Bargalló, ha anunciat aquest dimecres que treballen amb la idea que la reforma del decret d'admissió de l'alumnat -la normativa que regula els punts de cada família per accedir a una plaça pública- sigui una realitat en els propers mesos i que s'apliqui a partir del curs 2019-2020. Així ho ha explicat Bargalló després d'una reunió a la seu del Síndic de Greuges que ha servit per reactivar els treballs pel pacte contra la segregació escolar i en què han participat els agents de la comunitat educativa i els grups parlamentaris. El síndic, Rafael Ribó, preveu que a finals d'octubre es consensuï el document que recollirà diverses mesures per combatre el que és, ha destacat, «el principal problema del sistema educatiu».

El nou decret d'admissió en què treballa, per la seva banda, el Departament inclourà algunes de les mesures del pacte. El conseller ha preferit no concretar-les ara com ara, ja que abans vol que les conegui la comunitat educativa, ha justificat.

tracking