Diari Més

La ponència del PDeCAT aprova l'esmena que insta la militància a «sumar-se» a la Crida

La proposta dels exconsellers preveu crear una comissió per «acordar l'aportació» del partit al projecte Puigdemont

Quatre imatges dels exconsellers Jordi Turull, Quim Forn, Josep Rull i Lluís Puig durant l'assemblea del PDeCAT.

La ponència del PDeCAT aprova l'esmena que insta la militància a «sumar-se» a la CridaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ponència política, la número 1, ha aprovat aquest dissabte a la tarda una esmena que insta la militància a «sumar-se i participar activament a títol personal» en definir la Crida Nacional per la República, el projecte que impulsen Carles Puigdemont, Quim Torra i Jordi Sànchez. El diputat de JxCat Albert Batet ha publicat, de fet, un missatge a Twitter en què explica que ha defensat, en un «moment molt emotiu», la proposta que han redactat Josep Rull, Jordi Turull, Lluís Puig i Quim Forn. «Aprovada pràcticament per unanimitat», ha assegurat a la piulada. Algunes fonts parlen d'una abstenció. El text que s'ha aprovat diu també que l'assemblea del PDeCAT «delega» en una comissió les funcions «d'acordar amb els impulsors de la Crida l'aportació» del partit demòcrata. Un acord que haurà de ser «ratificat» pels associats. Segons el document que ha aprovat la ponència política, la comissió ha de «contribuir a cohesió l'acció» del PDeCAT amb les institucions per tal que «sigui coherent amb l'objectiu» de la Crida.

Fonts del partit apunten que la ponència política ha dibuixat ara un mandat polític i la comissió organitzativa hauria de consensuar, validar i estructurar com es crearia i s'integraria aquesta comissió als òrgans de direcció.

«L’excepcionalitat que les institucions polítiques i judicials de l’estat han imposat a Catalunya, amb presos i exiliats que viuen sota l’amenaça de condemnes del tot injustes i impròpies d’un estat democràtic, obliga el PDeCAT a actuar amb generositat màxima per seguir contribuint eficaçment a la solució del conflicte polític existint mitjançant l’assoliment de l’exercici a l’autodeterminació en el camí cap a la República catalana», argumenta l'esmena que s'ha aprovat en el marc de l'assemblea del PDeCAT al Palau de Congressos de Catalunya.

tracking