Diari Més

Domènech aposta per passar a l'«ofensiva» davant un Govern «sense orientació política» i un «bloc del 155 trencat»

El líder de CatECP diu que el partit ha de ser «capaç» d'aportar «claredat» i «propostes» i es fixa les eleccions municipals com a gran «objectiu»

El líder Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, durant la seva intervenció al Consell Nacional.

Domènech aposta per passar a l'«ofensiva» davant un Govern «sense orientació política» i un «bloc del 155 trencat»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Catalunya en Comú-Podem (CatECP), Xavier Domènech, ha apostat per passar a una «posició ofensiva» i «propositiva» a Catalunya davant un Govern «sense cap mena d'orientació política» i un «bloc del 155 trencat». Domènech ha assegurat que el Govern de Quim Torra «no sap de què va la legislatura» i que les «contradiccions internes» entre JxCat i ERC «ja no són només lluites de poder», sinó també diferències sobre «estratègies de com orientar el país». D'altra banda, el líder de CatECP ha dit que el «bloc del 155» està «trencat» perquè Ciutadans, que abans «sostenia» el govern de Mariano Rajoy, ara està «aïllat» tant dels socialistes com dels populars. En aquest context, Domènech ha dit que CatECP ha de ser «capaç» d'aportar «claredat» i «propostes» i s'ha fixat les pròximes eleccions municipals com a gran «objectiu».

Domènech ha remarcat que el canvi al govern de l'Estat ha descol·locat tant els partits independentistes com els constitucionalistes. «Fer fora el PP implica un canvi d'escenari que cap actor, ni a Catalunya ni a Espanya, havia previst», ha dit. El líder de CatECP ha afirmat que han estat l'«únic espai polític» que ha defensat des de la seva arribada al Congrés dels Diputats que «hi havia una alternativa al PP que no passava per Ciutadans».

Segons el líder de CatECP, la moció de censura va mostrar que «blocs que s'havien declarat irreconciliables» a Catalunya van ser «capaços d'arribar a un acord a Espanya». A més, ha destacat que els partits independentistes estaven «preparats» per a un «escenari» de «tensió» entre els «blocs» i no per a un context en el qual no hi hagués el PP al govern de l'Estat. «No està preparat per a això i es nota massa», ha afirmat.

Les eleccions municipals, un «immens objectiu»

CatECP considera que les pròximes eleccions municipals són el gran objectiu de la formació. Domènech ha dit que allà on el partit té «un lideratge més clar» és en els municipis i ha reiterat que on han governat hi ha hagut «grans canvis per a la ciutadania». És per aquest motiu que durant el Consell Nacional ratificaran un total de organitzacions locals amb l'objectiu de construir una estructura de cara a les eleccions municipals.

Casado i Rivera, una «guerra de clons»

Després que Pablo Casado hagi estat elegit nou president del PP, Domènech ha dit que la «dreta espanyola ha començat la guerra de clons» perquè el nou president del PP i el líder de Ciutadans, Albert Rivera, tindran una «guerra interesantíssima per veure qui s'assembla més a ell mateix». En referència a l'afirmació de Casado en la qual parlava de «conquerir» Catalunya, Domènech l'ha replicat que «ja hi ha hagut molta gent» en el passat que «ha pretès conquerir-la».

Domènech alerta del «perill de l'ascens del feixisme» a Europa

Europa és un altre dels espais on la formació ha fixat els seus objectius. Domènech ha dit que CatECP és «el principal referent a Europa per construir un front democràtic contra el feixisme», que ha alertat que està en «ascens» al continent europeu. A més, ha recordat que actualment «els conservadors dominen totes les institucions europees» i que hi ha una «nou liberalisme emergent» representat pel president de França, Emmanuel Macron, o Albert Rivera.

En aquest context, Domènech ha dit que el socialisme europeu no és l'«alternativa» ni al nou liberalisme ni al «perill de l'ascendència del feixisme». D'altra banda, el líder de CatECP ha assegurat que el projecte de la Unió Europea viu una «crisi gravíssima» i que s'ha vist en com les institucions comunitàries han gestionat qüestions com el Brexit o l'arribada de refugiats al continent.

tracking