Diari Més

Un whatsapp a Campdepadròs acaba amb la suspensió del ple del Parlament

El diputat tarragoní va modificar el seu vot inicial a la Mesa sobre la suspensió dels diputats encausats per Llarena

Imatge d'arxiu d ela MEsa del parlament, amb Eusebi Campdepadròs a l'esquerra.

Un whatsapp a Campdepadròs acaba amb la suspensió del ple del ParlamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Parlament de Catalunya, Roser Torrent ha suspès aquest dimecres el plenari després que la Mesa parlamentària no arribés a un acord sobre com cal procedir davant la interlocutòria del jutgeLlarena, que vol suspendre els diputats empresonats i els exiliats.

Segons que publica La Vanguardia Digital, l'acord a la Mesa ha quedat bloquejat després d'un canvi en el sentit del vot del diputat tarragoní de Junts x Catalunya, EusebiCampdepadròs. Segons explica el rotatiu,Campdepadròshavia mostrat la seva disposició a votar a favor de la proposta dels lletrats de la cambra, assumida per ERC i el PSC per la qual es nomenarien diputats substituts dels encausats.

Finalment, però, Josep Costa, vicepresident primer del Parlament, hauria mostrat un missatge de WhatsApp al diputat tarragoní i aquest hauria modificat el sentit del seu vot, que ha passat a ser l'abstenció. Amb l'empat a tres entre els que es posicionaven a favor i els que estaven en contra (Ciutadans), l'abstenció ha deixat bloquejada qualsevol decisió. Així, els dos representants deJxCata la Mesa haurien votat de manera diferenciada (Costa ha votat en contra) i la raó, segons els portaveus de Junts x Catalunya era la voluntat d'expressar les discrepàncies respecte de la suspensió dels diputats presos i de Carles Puigdemont per separat.

La situació que aquest dimecres s'ha produït al Parlament de Catalunya ha provocat una reacció contundent per part del portaveu d'ERC, SergiSabrià, contraJxCat.Sabriàafirmava, segons que recollia l'ACN, que Junts x Catalunya estava mentint quan deia que existia un acord sobre la situació de Puigdemont que, suposadament, havia de quedar al marge de la suspensió de la resta de diputats encausats. SegonsSabrià, les acusacions deJxCat«són un intent de tapar les seves diferències internes. Si tenen un cap de setmana difícil, no és el nostre problema».

tracking