Diari Més

El Govern nomena els nous delegats territorials

També designa Lluís Baulenas com a secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya i Judith Gifreu directora de l’Agència de l’Habitatge

Imatge d'arxiu del delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris.

El delegat del govern a Tarragona, Òscar Peris, no reconeix el seu cessamentAjuntament de Valls

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha nomenat aquest dimarts Juli Fernàndez delegat del Govern a Barcelona, Pere Vila delegat del Govern a Girona, Ramon Farré delegat del Govern a Lleida, Òscar Peris delegat del Govern a Tarragona, Alba Camps delegada a la Catalunya central, Xavier Pallarés delegat a les Terres de l'Ebre, Rosa Amorós delegada a l’Alt Pirineu i Aran i Pere Regull delegat del Govern al Penedès. També, l'Executiu ha designat Lluís Baulenas com a secretari del Consell Interuniversitari de Catalunya i Judith Gifreu directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.

Òscar Peris (Valls, 1974) ha estat delegat del Govern de la Generalitat de Catalunya a Tarragona durant la passada legislatura. Actualment és diputat al Parlament de Catalunya. Abans, va ser tercer tinent d’alcalde de l'Ajuntament de Valls i regidor de Comerç i Turisme, i president de la secció local d'ERC a Valls i Conseller Nacional del partit. És actiu al món casteller i excap de Colla de la Colla Joves Xiquets de Valls. També és president del Club Tennis Valls i soci de l'Assemblea Nacional Catalana i de l'Institut d'Estudis Vallencs i d’Òmnium. Va ser director comercial en una companyia del sector de les Arts Gràfiques i de la Identificació Automàtica.

Xavier Pallarès (Tortosa, 1964) és diplomat en Magisteri per la Universitat Rovira i Virgili. L’última legislatura era el delegat territorial del Govern a les Terres de l’Ebre, càrrec que ocupava des del gener del 2011 i que compaginava amb l’alcaldia d’Arnes (Terra Alta) des del 1995. Abans, va ser diputat al Parlament de Catalunya, des del 2006 i fins al gener del 2011, quan va ser nomenat delegat territorial. Durant el període 1999 fins al 2006, Pallarès va ser president del Consell Comarcal de la Terra Alta, on havia estat conseller comarcal des del 1995.

Pere Regull (Vilafranca del Penedès, 1960) és llicenciat en Dret per la Universitat de Barcelona i Monitor Nacional d’Atletisme. És alcalde de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès des del 20 d’abril del 2009, consistori on va ser regidor des del maig del 2003. És diputat de Turisme de la Diputació de Barcelona des del 2016. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya durant les dues darreres legislatures.

També és president de la Fundació Pro-Penedès, del Patronat del Museu de Vilafranca, de la Fundació Amàlia Soler i de la Fundació Hospital de Vilafranca. És membre dels Castellers de Vilafranca des del 1989, entitat que va presidir des del 1997 fins al 2002. Regull també ha estat assessor tècnic del Centre d'Iniciatives Empresarials, i assessor jurídic de la Unió de Pagesos fins l'any 1994. Des del 1992 exerceix la professió d'advocat amb despatx propi a Vilafranca del Penedès.

Juli Fernàndez (Sabadell, 1977) és llicenciat en Farmàcia per la Universitat de Barcelona (UB) i màster en màrqueting farmacèutic per l’escola de negocis EADA. Ha estat alcalde de Sabadell entre el juny del 2015 i juliol del 2017. Des d’aleshores i fins a l’actualitat segueix vinculat a l'Ajuntament d’aquest municipi com a segon tinent d’alcalde desenvolupant les responsabilitats polítiques, coordinant l’àrea de Cohesió Territorial i com a regidor d'Urbanisme, d’Informació de Base, Tresoreria, Serveis Generals i Compres, Serveis Econòmics i Gestió Tributària. En la seva trajectòria política ha estat president d’ERC a Sabadell (2011 i 2012) i membre del secretariat del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC). Fernàndez és soci d’Òmnium.

Pere Vila (Girona, 1973) és tècnic especialista en hostaleria i turisme, i actualment cursa el Grau de Dret a la Universitat Oberta de Catalunya (UOC). En l’àmbit acadèmic, és director i professor en excedència de l’escola d’hostaleria de l’Alt Empordà des de l’any 1994. La seva carrera professional també ha estat relacionada amb el sector públic. És president de la Diputació de Girona des del 2015 i va ser diputat portaveu adjunt a la Presidència els anys 2011 i 2012. És alcalde de Llançà des del gener del 2017, càrrec que ja havia ocupat del 2003 al 2015. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya en la X legislatura (2012-2015). També va ser president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà entre el 2007 i el 2009.

Ramon Farré (Lleida, 1954) és llicenciat en Ciències Físiques per la Universitat de Saragossa. Té estudis de Filosofia i Lletres (Història) per la Universitat de Barcelona. Farré ja va ser delegat del Govern a Lleida des del gener de 2011 fins al novembre 2017, quan va ser destituït en l’article 155. Va ser secretari general del Departament d’Ensenyament des de 1999 fins al 2003. Amb anterioritat havia estat delegat territorial d’Ensenyament al Vallès Occidental 1993-1999 i sub-director general de Planificació Escolar del 1989 al 1992. També va ser membre del Consell Escolar de Catalunya els períodes 1989-1999 i 2004-2010.

Alba Camps (Navàs, 1989) és llicenciada en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), especialitat en educació i cultura. També té el Postgrau i màster en Gestió de conflictes i promoció de la convivència, a l’Escola de Seguretat Integral de la UAB. Ha estat regidora de benestar social, ciutadania, recursos humans i participació ciutadana de l’Ajuntament de Puig-reig des de l’agost del 2015 fins a l’actualitat. Roca també ha estat secretària de dona i igualtat de l’executiva d’ERC al Berguedà i tresorera i secretària de dona i igualtat de l’executiva d’ERC a Puig-reig.

Rosa Amorós (Isona, 1963) és diplomada en magisteri per la Universitat de Barcelona (UB) i postgrau de kinesiologia holística per la Universitat Ramon Llull –Blanquerna. També ha cursat estudis de psicopedagogia a la UOC. Ha estat delegada del Govern de la Generalitat a l’Alt Pirineu i Aran durant la passada legislatura i actualment és regidora de l’Ajuntament d’Isona. Bona part de la seva carrera professional ha estat lligada a la docència. Va ser diputada durant la Xa legislatura, durant la qual va ser portaveu de la Comissió d’Igualtat i vicepresidenta de la Comissió de benestar social i família, de la Comissió d’agricultura, ramaderia, alimentació i medi natural, i portaveu del grup de treball de la Reforma Horària i de l’Intergrup de Població, desenvolupament i salut sexual i reproductiva.

Per la seva banda, Lluis Baulenas (Caldes de Montbui, 1963) és llicenciat en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona (UB) i catedràtic de matemàtiques d’ensenyament secundari. També és diplomat en Funció Gerencial de les Administracions Públiques per ESADE i ha participat en el programa Estratègies d’Innovació i Lideratge per a la Gestió Pública a IESE. Des del 2017 exercia de secretari general del Departament d’Ensenyament. Abans, el 2016, va ser nomenat director general de Centres Públics.

Del 2011 al 2016 va ser director dels serveis territorials d’Ensenyament. També ha exercit diferents càrrecs en l’àmbit educatiu. Així, entre 2004 i 2011 va ser inspector d’educació; entre 1992 i 2004 va dirigir l’Institut Ramon Casas i Carbó i, anteriorment, va exercir com a professor de matemàtiques en dos centres educatius de Vic. Ha participat des del 2005 en el projecte per a la millora de la qualitat dels centres educatius.

Finalment, Judith Gifreu (Figueres, 1969) és Doctora en Dret i professora titular de Dret administratiu a la Universitat Autònoma de Barcelona des del 2002. Ha realitzat estades de recerca en diverses universitats estrangeres, entre les quals: UCL-Universitat de Londres, Institut de Federalisme de la Universitat de Fribourg, Facultat de Ciències Polítiques de la Universitat de Pàdua i Universitat de Califòrnia-Berkeley. És directora de la Càtedra Enric Prat de la Riba d’Estudis Jurídics Locals de la UAB i presidenta de la Comissió de Control de les Consultes Populars no Referendàries (2016-2018).

Gifreu és investigadora del Centre d’Estudis de Dret Ambiental (CEDAT) de la URV i membre del grup de Recerca 'Territori, Ciutadania i Sostenibilitat' i vocal de la Comissió de Política Territorial i Urbanisme del Departament de Territori i Sostenibilitat, de la Comissió Sectorial d’Ordenació de la Taula de Turisme i del Jurat d’Expropiació de Catalunya. També és representant permanent de l’Associació Espanyola de Dret Urbanístic en l’Associació Internacional de Dret Urbanístic (AIDRU).

tracking