Diari Més

Meteorologia

Activada l'alerta de l'Inuncat per les pluges intenses d'aquest matí i que es mantindran les properes hores

Els Bombers han rebut 22 avisos entre les 8h i 10h per incidències relacionades amb les tempestes

Imatge d'una forta tempesta al mirador de la Platja l'Arrabassada.

Els núvols i la pluja marcaràn el cap de setmanaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil ha activat l’alerta del Pla Especial d’Emergències per Inundacions de Catalunya Inuncat per les pluges intenses que s’han produït aquest matí i que es mantindran les properes hores. Les pluges han provocat incidències sobretot al Barcelonès, on a Badalona han registrat més de 40 litres en mitja hora. Els Bombers de la Generalitat han rebut 22 avisos entre les 8h i 10h per incidències relacionades amb les tempestes, sobretot per inundacions en baixos i acumulacions d'aigua als carrers. Del total d'avisos, 19 s'han rebut des del nord de l'àrea metropolitana de Barcelona, dels quals 9 des de Badalona. No hi ha hagut cap incidència rellevant, segons els Bombers.

El subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, ha explicat que les tempestes han estat més intenses de l'inicialment previstes i ha subratllat que els més de quaranta litres que han caigut a Badalona suposa un fenomen molt rellevant per a mitjans de juliol.

El telèfon d'emergències 112 ha registrat gairebé 200 trucades en les dues primeres hores de tempesta, la meitat a Barcelona i en el conjunt a l'àrea metropolitana. Delgado ha indicat que les tempestes han dificultat sobretot la mobilitat amb inundacions al carrers i també s'han produït inundacions en punts importants com als accessos d'urgències de l'Hospital del Vall d'Hebron i en alguna llar d'infants de la capital catalana. També la línia 3 del metro han estat interrompuda durant una estona entre Canyelles i Valldaura per acumulacions d'aigua.

S’espera que en les properes hores també es puguin generar incidències a causa dels forts xàfecs al Maresme, el Vallès Oriental i la Selva. Amb el pas de les hores les tempestes aniran afectant tot el quadrant nord-est i per tant totes les comarques de Girona. A les comarques de la Catalunya Central del Bages, Moianès i Osona també s’han registrat precipitacions intenses que es poden mantenir les properes hores.

Així, el Servei Meteorològic preveu que durant el dia d’avui es puguin superar els 20 litres en 30 minuts a les comarques del nord-est, en especial al litoral i prelitoral de Barcelona i Girona, sobretot a les comarques del Maresme, el Vallès Oriental i la Selva on poden arribar als 40 litres en mitja hora. Amb el pas de les hores els ruixats s’aniran desplaçant cap al nord-est i aniran perdent intensitat. No es descarta que les tempestes també puguin afectar les comarques del Prepirineu. Protecció Civil recomana no acostar-se a prop de rieres i que no s'estacionin vehicles en aquesta zones inundables.

L’Ajuntament de Barcelona també ha activat en alerta el Pla d’Actuació Municipal PAM per inundacions. Per la seva banda, el Servei Català de Trànsit indica que hi ha dos carrils tallats a la C-31 a Badalona, sentit BCN per bassals d’aigua. En aquest punt hi ha tres quilòmetres de retencions.

tracking