Diari Més

Una trentena de professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca demanen el trasllat

Entre ells, vuit dels nou docents denunciats per la Fiscalia per «humiliar» alumnes fills de guàrdies civils després de l'1-O

Imatge d'arxiu de les pintades que van aparéixer a l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca el passat 30 d'abril de 2018.

Una trentena de professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca demanen el trasllatACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una trentena de professors de l'IES El Palau de Sant Andreu de la Barca han demanat el trasllat a un altre centre el curs que ve. Segons fonts consultades, entre aquests hi ha vuit dels nou docents que van ser denunciats per la Fiscalia per «humiliar» alumnes fills de guàrdies civils després de l'1 d'octubre. La trentena de professors que han demanat el trasllat suposen aproximadament el 30% de la plantilla de tot el centre. En aquests moments, dos jutjats de Martorell mantenen obertes investigacions contra 4 dels 9 professors investigats, ja que es van desestimar 5 denúncies.

Un dels jutjats que investiga el cas és el número 7 que va desestimar 5 de les denúncies presentades contra els docents de l'Institut El Palau de Sant Andreu de la Barca, denunciats per la Fiscalia, i va acordar seguir la causa contra tres més per assenyalar els fills de guàrdies civils el 2 d'octubre. L'altre jutjat de Martorell que investiga una altra de les denúncies per discriminació i contra la integritat moral és el número 3, per uns fets que van passar suposadament el 20 d'octubre.

Després de l'arxivament de la causa contra alguns dels denunciats, la Fiscalia –partidària d'unificar la investigació en una mateixa causa- va anunciar que tenia intenció de presentar un recurs d'apel·lació a l'Audiència contra la interlocutòria del Jutjat número 7 de Martorell. El ministeri públic va al·legar, recordant doctrina del TEDH, que abans d'arxivar la causa cal concloure la investigació, cosa que no es va fer en aquests cinc casos.

Els professors denunciats -que van rebre nombroses mostres de suport de la comunitat educativa, pares i alumnes -van aparèixer en un reportatge d''El Mundo', on es van publicar amb noms, cognoms i fotografies. La publicació va rebre nombroses crítiques i el Consell de la Informació, òrgan que depèn del Col·legi de Periodistes, va iniciar una investigació per analitzar el text i emetre un dictamen, tot i que sense caràcter sancionador.

D'altra banda, el passat 31 de maig, les famílies i els professors de l'IES El Palau, de Sant Andreu de la Barca, es van reunir amb tots els grups parlamentaris, excepte el PP que no va poder, per demanar-los que la cambra aprovés una moció en suport als professors de l'institut i en què s'instava la Fiscalia a retirar les acusacions contra els docents i arxivar el procediment obert.

Pel que fa els pares guàrdies civils presumptament senyalats pels docents es van reunir a principis de maig amb els secretaris d'Estat de Seguretat i Educació, José Antonio Nieto i Marcial Marín a la delegació del govern a Catalunya. A la trobada, a porta tancada i de la qual no van transcendir els detalls, també hi van assistir, entre d'altres, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, i els màxims responsables a Catalunya de la Guàrdia Civil, Àngel Gozalo, i de la policia espanyola, Sebastián Trapote.

tracking