Diari Més

Dos policies nacionals, citats a declarar per les càrregues a l'escola Mediterrània l'1-O

El jutge considera que l'actuació policial va ser «com a mínim indiscriminada i desproporcionada»

Imatge de les paperets del referèndum de l'1-O.

Dos policies nacionals, citats a declarar per les càrregues a l'escola Mediterrània l'1-OACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un jutjat de Barcelona ha citat a declarar en qualitat d'investigats un agent i un comandament del cos de la Policia Nacional per les càrregues a l'escola Mediterrània l'1-O. Els policies hauran de comparèixer el proper 5 de setembre. El jutge, després de visionar els vídeos de l'actuació policial a aquest centre de la capital catalana conclou que l'actuació de l'agent és «com a mínim indiscriminada i desproporcionada». En la interlocutòria, el jutge descriu que els agents es van dirigir a la multitud «sense intercanviar cap paraula», ni cap «advertiment» i que va començar a empènyer la gent «incitant una situació violenta». El jutge destaca que es poden observar persones empeses a terra, una persona amb el cap sagnant i un agent copejant amb la seva defensa a la cara a les persones que ja havien estat desallotjades.

El jutge instructor adverteix que «poder ser constitutius d'infracció penal aquelles actuacions policials clarament injustificades o desproporcionades». El jutge considera que els vídeos no permeten apreciar la proporcionalitat exigida en l'actuació, en el conjunt, dels agents policials, ja que no van fer cap mediació ni intent d'informació amb les persones que ocupaven l'escola. La interlocutòria també recull que l'actuació directa contra les persones congregades, que no tenien cap obligació de saber què havia ordenat el TSJC, va provocar un nombre elevat de ferits.

De fet, la investigació acumula unes 200 denúncies de persones ferides. L'auto destaca entre els lesionats, una persona de 82 anys.

tracking