Diari Més

Universitat

Consulta les notes de tall del curs 2018-2019

La Generalitat ha fet públiques, aquest dimecres 11 de juliol, les primeres assignacions d'estudis

Els alumnes opten a entrar a la univeristat.

Més de 3.200 estudiants comencen les proves de Selectivitat a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els estudiants que es troben a les portes de la universitat ja poden consultar si han pogut entrar o no a la carrera i al centre que han escollit. La Generalitat ha fet publiques, aquest dimecres 12 de juliol, les notes de tall d’accés a la universitat. Consulta AQUÍ les notes de tall.

En aquesta primera assignació, es pot donar el cas que als estudiants se'ls hagi assignat la primera preferència que van elegir. També es pot donar el cas que se'ls hagi assignat alguna de les altres opcions escollides; o bé que no se'ls hagi assignat cap de les preferències triades. Després de conèixer els resultats, els futurs universitaris que es troben en el segon i en el tercer cas tenen l'oportunitat de recórrer a la segona assignació per tal de canviar els estudis assignats.

Bioquímica i Biologia Molecular/Biotecnologia, la nota de tall més alta de la URV

Els estudis de la URV amb una major nota d'accés són Bioquímica i Biologia Molecular/Biotecnologia, tots amb un 12,63 sobre 14.Aquesta va seguida de la carrera de Medicina que s'imparteix a Reus amb un 12,36 iBioquímica i Biologia Molecularamb un 11,33.Pel que fa a la nota de tall més baixa, hi ha diversos estudis als que només cal un 5 per accedir-hi. Entre ells hi ha: ADE (Tortosa), Economia (Reus), Educació Infantil (Tortosa i El Vendrell) oGestió en Turisme i Hoteleria (Vila-seca).

El doble grau de Física i Matemàtiques a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) repeteix un any més com la carrera amb la nota de tall més alta, un 13,318, lleugerament per sobre del 13,310 de l'any passat. La segona posició l'ocupa el mateix doble grau que s'imparteix a la Universitat de Barcelona (UB), amb un 13,250. Medicina al Campus Clínic de la UB (12,82), Enginyeria Física a la UPC (12,732) i Filosofia, Política i Economia a la UPC (12,710), completen el rànquing dels cinc primers graus amb la nota més alta.

Gairebé 47.000 alumnes preinscrits

Un total de 46.954 estudiants s'han preinscrit a les set universitats públiques catalanes i a la UVic-UCC per al curs que ve, dels quals el 88,04% ja tenen plaça assignada i el 67,40% a la seva primera opció.

Del total d'estudiants assignats, 35.099 procedeixen de les Proves d'Accés a la Universitat (PAU), 6.175 de Cicles Formatius de Grau Superior, 3.641 tenen ja començats estudis universitaris, 1.213 són estudiants titulats universitaris i 828 provenen de les proves de més grans de 25 i 45 anys. Pel que fa a estudiants provinents de fora de Catalunya, se n'han assignat un total de 7.555, per sota dels 8.208 de l'any passat. D'aquests, 4.814 provenen d'altres territoris de l'estat, mentre que 2.741 tenen nacionalitat estrangera.

tracking