Diari Més

La Zarzuela tramet a Sánchez la carta de Torra, Puigdemont i Mas

«La reunió política serà entre Sánchez i Torra, amb data per determinar»

Imatge d'arxiu del rei Felip VI durant el seu discurs en l'acte d'entrega de despatxos judicials.

La Zarzuela tramet a Sánchez la carta de Torra, Puigdemont i MasACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Zarzuela ha enviat al president espanyol, Pedro Sánchez, la carta que el president de la Generalitat, Quim Torra, i els expresidents Puigdemont i Mas ha fet arribar al rei Felip VI per demanar «diàleg» i «arbitratge» per «recosir» les «ferides» arran de l’1-O, i on també li retreuen el seu discurs del 3-O, que «va obrir una ferida molt considerable» perquè aprovava la «repressió» contra ciutadans pacífics. La Casa Reial s'empara en l'article 64.1 de la Constitució que estableix que «els actes del Rei seran referendats pel president del govern espanyol», de manera que el monarca no pot ser considerat responsable d’aquests actes. El cap de la Casa del Rei, Jaime Alfonsín, ha comunicat aquesta decisió al president de la Generalitat en una resposta que ha enviat també per carta on, segons fonts de La Zarzuela, fa acús de rebut de la missiva.

Felip VI –que es troba de viatge oficial als Estats Units i va assegurar ahir davant Donald Trump que els dos països comparteixen el gust per la democràcia- assistirà aquest divendres a Tarragona a la inauguració dels Jocs del Mediterrani. Una oportunitat que el president de la Generalitat li ha demanat que aprofiti per reunir-se amb ell perquè li pugui explicar «com se sent gran part del poble de Catalunya».

La Zarzuela i La Moncloa, però, ho descarten. Fonts de La Moncloa apunten que tots tres (Felip VI, Sánchez i Torra) coincidiran a l'acte institucional de la inauguració dels Jocs, però «la reunió política serà entre Sánchez i Torra, amb data per determinar».

tracking