Diari Més

La policia espanyola registra la seu del Departament d'Economia, el CTTI i Mediapro per l'1-O

L'operació s'inscriu en les diligències que s'instrueix en el jutjat número 13 de Barcelona relacionades amb l'1 d'octubre

Agents de la policia espanyola, el 12 de juny del 2016 davant de la seu del CTTI.

La policia espanyola registra la seu del Departament d'Economia, el CTTI i Mediapro per l'1-OPol Solà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La policia espanyola registra aquest dimarts al matí el Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), el Departament d'Economia i a l'edifici de Mediapro en una investigació relacionada amb l'organització del referèndum de l'1 d'octubre, segons han confirmat fonts judicials a l'ACN. En l'operatiu, ordenat pel jutjat d'Instrucció número 13 com a conseqüència del registre de fa unes setmanes a l'Idescat, no s'ha practicat cap detenció. A la seu d'Economia de la Rambla de Catalunya de Barcelona, l'escorcoll es limita a l'ordinador del cap del gabinet tècnic del departament, Daniel Gimeno, que està present en el registre, segons fonts de l'executiu. Quant al registre a l'edifici de Mediapro, les diligències no estan «en cap cas» vinculades amb l'empresa sinó amb la seu de la Generalitat on es controlen els certificats d'enviament de correus, que es troba allotjada al mateix edifici, segons el TSJC.

Segons fonts l'executiu, també s'ha practicat un registre a l'Idescat i el director de l'òrgan, Frederic Udina, ha quedat retingut durant l'escorcoll. D'altra banda, les mateixes fonts també expliquen que la policia espanyola preveu traslladar el cap del gabinet tècnic del Departament d'Economia a la comissaria de la Verneda per declarar.

En un comunicat, Mediapro ha informat que la policia espanyola ha escorcollat durant aproximadament una hora els servidors de l'empresa Mediacloud, que depèn de l'empresa, i que l'Administració Oberta de Catalunya (AOC) de la Generalitat té llogats. Una hora després d'iniciar el registre els agents han abandonat les instal·lacions després de comprovar que no hi havia «cap informació rellevant per a la seva investigació i sense emportar-se cap tipus de material».

Concretament, segons Mediapro, la policia ha conclòs que no s'ha detectat cap tipus de «connectivitat» entre Mediacloud i l'AOC, i que els servidors de l'empresa no allotgen cap base de dades de l'Administració Oberta de Catalunya.

tracking