Diari Més

Els Advocats 1-O de Reus denuncien Losantos per dir que es podria bombardejar Catalunya

El col·lectiu ja va denunciar el locutor a la fiscalia alemanya pels insults proferits contra els alemanys el dia de l’alliberament de Puigdemont

Imatge d'arxiu dels advocats de l'associació han presentat una querella criminal als jutjats de Reus per les càrregues de l'1-O a Mont-roig del Camp.

Els Advocats 1-O de Reus denuncien Losantos per dir que es podria bombardejar CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Associació Advocats Voluntaris 1-O de Reus ha denunciat a fiscalia les declaracions de Federico Jiménez Losantos al seu programa a EsRadio on deia que es podria bombardejar Catalunya. La denúncia es va registrar aquest dilluns a l’adscripció de Reus de la fiscalia de l’Audiència de Tarragona, segons ha difós el col·lectiu de juristes a través de les xarxes socials. «Per descomptat que els podem bombardejar, una altra cosa és que la brossa de govern que tinguem no sigui capaç de demostrar que clar que hi ha avions per bombardejar; una altra cosa és que la casta política prefereixi que es destrueixi Espanya abans d'utilitzar legítimament la força», va dir Losantos l’11 de maig. «Que sàpigues 'cocomochito' (en referència a Carles Puigdemont) que Espanya té 70.000 policies, 90.000 guàrdies civils i 50.000 soldats perfectament armats que poden prendre Barcelona, casa teva, i el despatx de 'cocomocho' en cinc minuts», va afegir el locutor, qui també va titllar els independentistes de «nazis de guarderia».

Aquesta és la segona iniciativa judicial que el col·lectiu d’Advocats Voluntaris 1 d’octubre de Reus emprèn contra Jiménez Losantos. El 29 de maig ja van denunciar-lo a la fiscalia alemanya per les declaracions en què proferia amenaces i insults contra Alemanya, després que un tribunal d'aquest país hagués deixat en llibertat Carles Puigdemont i hagués desestimat l'extradició per rebel·lió.

Entre d'altres qüestions, el locutor radiofònic va afirmar que hi pot haver «200.000 ostatges alemanys» a Mallorca i va alertar que «a Baviera poden començar a explotar cerveseries». El mateix dia que va fer aquestes declaracions, el 6 d’abril, la policia de Munic va afirmar que en tenia constància, mentre que el Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) va confirmar que analitzaria els comentaris.

tracking