Diari Més

Societat

15.000 bitllets d'Interrail gratis per a joves de 18 anys disponibles a partir de dimarts

Des del 12 fins al 26 de juny es podrà sol·licitar el tiquet per viatjar durant un mes a com a màxim quatre estats de la Unió

L'interrail permet als passatgers viatjar en tren pels 30 països d'Europa.

La UE debat regalar un interrail a tots els europeus que facin 18 anys20 minutos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió Europea obrirà aquest dimarts el termini per sol·licitar un bitllet d’Interrail gratis als joves de 18 anys a dia 1 de juliol del 2018. És a dir, els ciutadans de la Unió Europea nascuts entre el 2 de juliol del 1999 i l’1 de juny del 2000 podran a partir de dimarts optar a un tiquet per viatjar en tren aquest estiu a com a màxim quatre països de la UE durant un mes. Es podran presentar les sol·licituds en línia a la pàgina web del Portal Europeu de la Joventut abans del 26 de juny, on caldrà registrar-se i respondre un qüestionari. Segons la CE, l’enquesta permetrà «classificar les peticions» en cas que siguin superiors a les 15.000 places que permet cobrir el pressupost assignat en aquesta primera ronda de selecció.

El comissari europeu d’Educació, Tibor Navracsics, ha assegurat que hi haurà «quotes indicatives» a l’hora de repartir els 15.000 bitllets. Segons Navracsics, si un país no omple les seves places, aquestes es redistribuiran entre els estats amb més demanda.

Respecte a la possibilitat d’incloure un factor de renda en el repartiment dels tiquets entre els joves, el comissari ha afirmat que es considerarà com a nou criteri a partir del 2020.

La iniciativa es tracta d’una prova pilot de l’executiu europeu, que pretén ampliar l’actual partida de 12 milions d’euros a més de 100 milions d’euros anuals a partir del 2021. La proposta va ser impulsada per l’Eurocambra amb l’objectiu de fomentar l’europeisme entre les noves generacions.

tracking