Diari Més

Iglesias emplaça Sánchez a moure fitxa i «assumir el repte institucional» d'una Espanya «plurinacional»

El líder de Podem titlla de «feixista» el discurs de Rivera i diu que la caiguda de Rajoy s’ha de transformar en una «neteja de l’aparell de l’Estat»

Irene Montero i Pablo Iglesias als seus escons del Congrés de Diputats.

Iglesias emplaça Sánchez a moure fitxa i «assumir el repte institucional» d'una Espanya «plurinacional»ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El líder de Podem, Pablo Iglesias ha afirmat aquest dijous que la caiguda de Mariano Rajoy fruit de la moció de censura de Pedro Sánchez s’ha de transformar en una «neteja de l’aparell de l’Estat» i ha reivindicat el diàleg amb les forces catalanes i basques, a qui ha emplaçat a «treballar junts» amb Podem perquè en un futur «els nostres fulls puguin viure en una república fraterna i plurinacional». En aquest marc ha emplaçat el líder del PSOE, Pedro Sánchez, a moure fitxa i «assumir el repte institucional» d’una Espanya «plurinacional», i l’ha advertit que «si vol ser president de tots els espanyols no s’ha de limitar a voler ser el mal menor» sinó dir a persones com Joan Tardà que està disposat a buscar la formula per «construir un futur tots junts». Iglesias ha criticat la negativa dels populars a admetre la «plurinacionalitat» de l’Estat i a «entendre Espanya», i ha celebrat que «avui per fi enviem a casa el PP». També ha criticat el líder de Ciutadans, Albert Rivera, que ha fet al Congrés «un discurs més propi d’un feixista que d’un demòcrata», i ha llançat un missatge als independentistes per recordar-los que «Espanya no és el PP i Cs» i que «el progressisme no només representa el PSOE», sinó que «hi ha una nova Espanya on es pot dialogar perquè hi càpiga una nació que es diu Espanya i una que es diu Catalunya». «Nosaltres estem disposats a construir una Espanya plural, plurilingüe, diversa i plurinacional», ha afirmat, «on ningú en vulgui marxar».

«Si aspira a ser president del govern ha de fer un discurs sobre la qüestió territorial que ha faltat en les seves paraules d’aquest matí», ha advertit Iglesias a Sánchez abans de recordar que «amb 84 escons no es pot governar».

En aquest marc, ha qualificat de «vergonya» que Mariano Rajoy no hagi assistit a les intervencions dels grups: «El seu últim sou se l’hauria d’haver guanyat estant assegut al seu escó» per «respecte institucional i dignitat democràtica».

tracking